A Dózsa csapatkapitánya nem készül előre az öltözői beszédre.

Lehet, hogy az ellenfél költségvetése vagy éppen a keretének értéke azt vetíti előre, hogy a Ferencváros sokkal esélyesebb, de azért is szép ez a játék, mert egy ilyen rangadó előtt semmit nem érnek a számok. A pályán lévő 22 ember dönt majd a mérkőzés kimeneteléről, ilyenkor nincs jelentősége annak, hogy éppen hogy áll a tabella vagy mi van a papírra írva

Nem szeretnék külön kiemelni senkit, hiszen a Ferencvárosnál rengeteg jó játékos van. Az egész csapatra figyelnünk kell. Mindenkinek meg kell csinálnia a feladatát mind védekezésben mind támadásban és akkor nem lehet probléma.

Bödére nagyon oda kell figyelnünk, még akkor is, ha esetleg csak csereként jut szóhoz – mondta Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitánya. – Nagy kihívás és maximális odafigyelés szükséges a semlegesítéséhez, mert nagyon veszélyes csatár. Minket a körülötte kialakult balhé nem érdekel, a Fradi takarítson a saját háza táján.

Nem szoktam előre készülni az ilyen beszédekre, de a derbi előtt nem is szükséges, hiszen amikor kimegyünk melegíteni, már látjuk a szurkolókat, a telt házat, olyankor azért előtörnek az érzelmek, könnyű beszélni” – folytatta az Újpest ötöse. – „Olyan csapatunk van, amelyben szinte valamennyien megtapasztaltuk már a derbi hangulatát, így meglepetést senkinek nem fog okozni a miliő: mindenki nagyon várja a kezdést, maximálisan felkészült a mérkőzésre.

forrás: bors.hu, nepszava.hu