Három meghatározó játékosunk nélkül utaztunk el Olaszországba.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 3. forduló
Sori, 19.00: Pro Recco – Ferencváros
TV: LENtv

Első alkalommal fogok játszani a Pro Recco ellen, nagyon izgatottan várom a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy igazi erőfelmérő lesz számunkra ez a találkozó, de nem ez a legfontosabb meccs számunkra a Bajnokok Ligája idei szezonjában.” – mondta Jansik Szilárd a LEN sajtószolgálatának.

Mezei Tamás így várja a találkozót:

Varga Zsoltot a VLV kérdezte a mérkőzésről:

– Azért ez nem egy „sima, átlagos” meccs a BL-tőtáblán, nem így látod?
– Szerintem ebben a csoportban egyikre sem mondhatjuk, hogy átlagos, viszont ezt a mérkőzést sem emelném ki külön. Azért még mindig csak az év elején vagyunk, mindkét csapat nagy sorozatban van, én a magam részéről „normális BL-mérkőzésként” kezelem ezt a találkozót. Ha emlékszel, korábban is azt mondtam, hogy számunkra a Moszkva vagy a Bukarest elleni meccsek a kiemeltek, azokat a három pontokat meg kell szereznünk a céljaink elérése érdekében. A Reccóval játszani idegenben – ez bónusz, különösen akkor, ha ott pontot tudunk szerezni!

– Ne vedd rossz néven, hogy megkérdezem, de azért egy kicsit olyannak tűnik a helyzet, mintha ezt a meccset „eltolnátok magatoktól”, s fontosabbnak tartanátok a jövő heti Európai Szuperkupa-döntőt. Nem tudni, hogy mennyire komolyak az egészségi problémák, de három olyan játékost hagytok itthon, akik nagyon fognak hiányozni a Recco ellen, s nyilván az a fő cél, hogy az Olympiakosz elleni meccsen vízbe szállhassanak…
– Sajnos egyáltalán nem erről van szó. Nyilvánvalóan súlyozni kell az egymást követő mérkőzéseket, ez sem lenne szentségtörés, de most nem ez a helyzet. Én sem szeretném, hogy úgy menjünk ki Reccóba, hogy esetleg jóval kedvezőtlenebb eredménnyel térünk haza, mint amit legjobb összeállításunkban elérhetnénk. Remélem, a szavaim elég hitelesek, s mindenki elhiszi ennek alapján, hogy nem taktikázásról van szó, ugyanis nem fedem fel, hogy kinek mi baja van, de tényleg gondokkal küszködünk. Az érintettek egyike kedden kórházban volt, kisebb műtétet hajtottak végre rajta, másikuknak a válla fáj, emiatt rendesen aludni sem tud, a harmadiknak pedig hosszabb terápia van előírva. A stábom teljes erővel azon dolgozik, hogy e hét végére legalább egyikőjüket „visszakapjuk”, a jövő hét végére pedig lehetőleg a másik két játékost is.

– Mire készülsz, mire számítasz? Van-e terved, amivel vízbe küldöd a csapatot?
– Nyilván van tervem, készült „saját” forgatókönyv, s bízom abban, hogy a tartalmát meg tudjuk valósítani. Biztos vagyok abban, hogy a Recco nagyon készül ellenünk, fontos lenne nekik ez a győzelem. Felkészültem arra, hogy mi vár ránk, láttam meccsüket, tudom, hogy mit játszanak. Erőteljes fizikai harcra számítok, meglátjuk, hogy a jelenlegi felállásunkban ebből mit tudunk kihozni.

– A Recco játéka Ratko Rudics alatt mennyit változott a korábban megismerthez képest? Észrevehető már markáns különbség?
– Érdekes ez. A Brescia elleni meccsüket láttam és amikor a vége felé éles volt a helyzet, azt tapasztaltam, hogy mindenki ösztönösen a korábbi megoldásokhoz nyúl, az egyéni képességek „vették át az uralmat”. Természetesen nagyon masszív, jó kvalitásokkal rendelkező játékosokból áll ez a csapat és persze minden új edzőnek időre van szüksége ahhoz, hogy az elképzelései markánsan látszódjanak a csapata játékán.