Az NBIII Közép csoportjának második helyezettje ellen gyűjtöttük be a pontokat, emellett külön öröm, hogy Batik Bence visszatért a pályára!

NBIII Közép-csoport, 29. forduló
Ferencváros II 3-1 (1-1) Szigetszentmiklósi TK
Gólok: Adamcsek 2, János

Varga – Lipcsei, Kárász, Szántó (Batik, 70.), Adamcsek, Kovács, Szpirulisz, Szabó, Csernik, Kundrák (Pergel, 77.), Gera (János, 87.)

Edző: Lipcsei Péter

Sárga: Szántó (46.), Szabó (63.)

Gyönyörű időben játszották a mai bajnoki mérkőzést, és őszintén szólva sokáig másnak nem örülhettek a szurkolók, ugyanis az első félidő nagy részében kilátástalan játékot nyújtott tartalék csapatunk. A kezdés sem volt az igazi, erre tett rá egy lapáttal a bekapott gólunk, ami óriási potya volt, Varga vetődött volna rá a labdára, ami talán gellert kapott valamin, így átpattant kapusunkon – meg kell említeni, hogy ezután Ádám remekül védett, fontos szerepe volt a győzelemben -, a vendég támadó pedig köszönte szépen, a gólvonalig kísérte a játékszert, majd a hálóba pöckölte azt. Ha már a vendégek! Több ismerős arc is volt ellenfelünknél: Pintér Dominik, Varga Bence és Vass Máté. Érdekesség, hogy a jelenleg a Mezőkövesd színeiben szereplő Tóth Bence is megnézte a meccset – meg persze több legendánk is, úgy mint például Rákosi Gyula vagy Szőke István.

De vissza a pályára: a fiúkon és Lipcsei Péteren is érződött, hogy nem a mi perceink jöttek el, a játékosok is összeszólalkoztak egymással, és edzőnk sem éppen az elégedettség hangján szólalt meg többször is az oldalvonal mentén. Aztán a 40. percben az első jó akciónkból meg is született az egyenlítő találatunk, „eltolódott” az SZTK, amit ügyesen vettünk észre, Kundrákot ugrattuk ki, egyedül vihette a kapusra, aki buktatta őt. A jogos tizenegyest Adamcsek értékesítette magabiztosan a lélektanilag fontos pillanatban.

A szünetben aztán az öltözőben a fiúk és Lipcsei elrendezték azt, amit el kellett és a folytatásra egy másik csapat jött ki. Hajtottunk, küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye, egy lövésünkbe belevetődtek, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott a sípolás után, a végrehajtó ismét Adamcsek volt, remekül helyezte, nem érhette el lövését a kapus, hiába mozdult jó irányba. A mérkőzés legörömtelibb pillanata a 70. percben jött el, ekkor állt be ugyanis Batik Bence, közel kétéves kihagyás után, azt is láthattuk a hátralévő húsz percben, hogy nem felejtett el szerelni. Az SZTK kitámadt, amit remek kontrákkal próbáltunk megbüntetni, ami végül az utolsó percben sikerült, a csereként beálló János Norbert húzott befelé, majd lőtt, ez még kipattant, de a duplázását már nem tudták védeni, végleg eldőlt a meccs. Így egy kicsit kiengeszteltük a listavezető Budafokot is a szerdáért, már tíz ponttal vezetik a tabellát.