Az Üllői129.hu hozzászólási rendszerének bemutatása. Oldalunkon több módon lehet hozzászólni, mindenki ki tudja választani a számára legmegfelelőbbet. Mindenki olvassa végig figyelmesen az alábbi útmutatót, amely remélhetőleg minden kérdésre választ ad. A hozzászólások között lehet nyugodtan „tesztelni”, próbálkozni, véleményt kifejteni, problémákat jelezni.

A Disqus rendszerben továbbra is lehetőség lesz a Facebook és Twitter fiókokkal bejelentkezni, a változás leginkább azokat érinti, akik IntenseDebate vagy WordPress regisztrációval rendelkeznek, nekik egy új felhasználót kell majd létrehozniuk, ami egy-két percet vesz igénybe. Az értékelések is megmaradnak, könnyebben lehet majd videókat és képeket beilleszteni. Ha volt beállítva avatarod és ugyanazzal az email címmel készíted el új felhasználódat, akkor elméletben automatikusan párosítja hozzád a képet is.

A Disqus új szabályozást vezetett be a spammerek/trollok ellen, így aki még nem tette meg, annak vissza kell igazolnia elektronikus levelezési elérhetőségét ahhoz, hogy kommentelni tudjon – ehhez gyorsan leírást is készítettünk azok számára, akik nem annyira jártasak az informatika világában.

Az első lépés a felismerés, ha nem tudsz hozzászólni, akkor az alábbi piros hátterű üzenet jelenik meg a hozzászólási dobozban. Teendő: a „Send verification email to [email címed].” linkre kell kattintanod.

"Hiba"

„Hiba”

Ezután felugrik egy ablak, amelyben látod az email címedet, valamint egy szürke gombot, amelyen ez olvasható: „Send verification email”. Kattints rá, ekkor a rendszer az email címedre küld egy levelet, irány a postafiókod.

Megerősítő email kérése

Megerősítő email kérése

A leveles ládádban ekkor már kell látnod egy új beérkező üzenetet, amelynek a Disqus a feladója – ha nem látod a levelet, akkor nézz bele a spam / levélszemét mappába -, ezt nyisd meg és kattints a nagy kék gombra („Verify [email címed]” felirat) vagy a levél alján látható hosszú linkre, és már készen is vagy, lehet hozzászólni, akár itt a cikk alatt tesztelheted is.

Email cím megerősítése

Email cím megerősítése

Elfelejtetted a postafiókod jelszavát? Ez sem gond, ha ilyen eset áll fent, akkor le tudod cserélni a felhasználódhoz tartozó email címet, a Disqusba jelentkezz be, majd kattints erre a linkre, így a felhasználód beállításaihoz kerülsz, ahol kicserélheted a címet, majd a „Save” gombra kattintva elmentheted a változásokat és utána a lila szöveget követő „Request” linkkel kérheted egyből a megerősítő levelet.

Alternatív út

Alternatív út

Ha az útmutató alapján nem sikerült megoldanod a problémát, írj nekünk levelet, segítünk!