Kristoffer elmondta, hogy a Debrecen ellen visszatérne a győztes útra – az Európa Ligáról is kérdezték játékosunkat.

Odahaza az esti műszak az övé, mégis frissen és felkészülten várja a következő hetek kihívásait. Kristoffer Zachariassen, a Fradi norvég szélsője kedvenc angol csapatával találkozna az Európa Liga-nyolcaddöntőben. Mondd, te kit választanál? Pénteken 13 órakor sorsolják az Európa Liga-nyolcaddöntő párosítását, a Ferencváros kiemeltként, csoportgyőztesként már biztos résztvevőként várja a ceremóniát.

Hogy kit sodor az élet a magyar bajnok útjába, attól (is) függ, hogy a csütörtöki játéknapon mely csapatok harcolják ki a továbbjutást és a jogot arra, hogy az Európa-ligában tovább meneteljenek. A választékból néhány párosítás: Manchester United–Barcelona, Nantes–Juventus, Union Berlin–Ajax, PSV–Sevilla, AS Roma–RB Salzburg.

Kristoffer Zachariassen szíve szerint a Manchester Unitedet választaná, ha az eszére hallgat, már nem olyan biztos ebben.

Gyerekkoromban nagy Manchester United-szurkoló voltam – mondta a Nemzeti Sportnak a Ferencváros norvég szélsője. – A szobám falán poszterek voltak, rajongtam több futballistáért. Ruud van Nistelrooy, Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, no és a honfitársam, Ole Gunnar Solskjaer egyaránt zseniális játékos volt. A mostani lehetséges ellenfeleink közül talán az MU a legerősebb, de én örülnék, ha a manchesteriekkel kellene megküzdenünk. Mindig is szerettem volna ellenük pályára lépni… Ezen a szinten már nincsenek könnyű ellenfelek, szóval, bárkit kapunk, biztosra itt már senkivel szemben sem lehet menni. A párharc favoritja az ellenfelünk lesz, de mi nagyon szeretnék még egy kört menni.

A Ferencváros az első mérkőzést március 9-én idegenben játssza, a visszavágót március 16-án a Puskás Arénában. Norvégiából is érkeznek Fradi-szurkolók a találkozóra, Kristoffer Zachariassen szülővárosából, Sotrából tucatnyian biztosan ott lesznek az EL-visszavágón a budapesti aréna lelátóján.

Miután kiderült, hogy csoportgyőztesként jutunk tovább az Európa-ligában, a szüleim rögtön közölték, a tavaszi mérkőzésre mindenképpen szeretnének Budapestre jönni. A családomból is többen érkeznek, néhány barátom szintén jelezte, igényt tart egy-két jegyre.

A Ferencvárosnak a márciusi mérkőzésekig idehaza van még feladata, vasárnap a tavasszal jól szereplő Debrecen otthonában lép pályára. A norvég légiós szerint kemény összecsapás vár rájuk, a Kisvárda elleni idegenbeli 0–0 és a Kecskemét elleni hazai 1–1 után szeretnének ismét visszatalálni a győztes útra.

Az utóbbi két mérkőzésünk után némileg csalódottak voltunk. Mind a két összecsapást meg akartuk nyerni, ám Kisvárdán, majd a Kecskemét elleni találkozó második félidejében sem játszottunk úgy, ahogyan valójában tudunk. Vasárnap szeretnénk visszatalálni a korábbi útra, és ismét győzni.

A 29 éves futballista a tavasszal egy gólt szerzett, a Paks otthonában 3–1-re megnyert mérkőzésen talált a kapuba csereként beállva. Mentálisan és erőnlétileg is frissnek érzi magát, élvezi az edzéseket és a mérkőzéseket. Pedig odahaza is van teendő, kislányát esténként ő fürdeti és altatja el.

Az esti műszak az enyém – mondta mosolyogva. – Szeretek mesélni a kislányomnak, és megvárni, amíg elalszik. Mentálisan és fizikailag is rendben vagyok, élvezettel járok edzésekre, és tudom, a csapat is hamarosan elkapja a fonalat. Sokat dolgozunk, tudjuk, mire vagyunk képesek, és a szakmai stábtól megkapunk minden segítséget. A hangulattal nincs gond az öltözőben, koncentráltan várjuk a Debrecen elleni vasárnapi mérkőzést.