A női labdarúgó válogatott a Ciprus-kupán a románoktól, a finnektől és a horvátoktól is kikapott.

Női labdarúgás, Ciprus-kupa, 1. mérkőzés
Magyarország 1-2 (0-1) Románia
Fradista gól: Szabó

Beszámoló: MLSZ

Margret Kratz, szövetségi kapitány

A torna célja, hogy a fiatal lányok nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, ezért is döntöttem úgy, hogy nagyon fiatal kezdőcsapattal állunk ki. A kezdőben hatan voltak, akik 2000 után születtek. Az első félidőben lassan gondolkodtak és hoztak döntéseket a játékosaim, ezért lemaradtak labdákról, pontatlanok voltak. Azt gondolom, ez alapján a játék alapján jogos a félidei döntetlen, mindkét gól valamennyire a szerencsén is múlt. A szünetben változtattam, ezt követően javult a játékunk és sok helyzetünk volt, sajnálom, hogy nem tudtuk góllal befejezni őket. Nehézséget jelent, hogy a fiatal játékosoknak még nincs elég önbizalmuk, ezen kell most dolgoznunk, ezért is vagyunk itt ezen a felkészülési tornán.

Női labdarúgás, Ciprus-kupa, 2. mérkőzés
Magyarország 0-8 (0-3) Finnország

Beszámoló: MLSZ

Margret Kratz, szövetségi kapitány

Hat kulcsjátékosunk is hiányzik a kezdőcsapatból és az első három kapusunk sem tudott elutazni velünk, akik rendszeresen szerepelnek a válogatottban. Az ilyen ellenfelek ellen viszont szükségünk lenne a tapasztalt kerettagokra is. Az első 20 percben irányítottuk a mérkőzést, de ezt a kapott gólok után nem tudtuk folytatni. Az ellenfél találatai nagyon megfogták a csapatot és nem tudtunk helyzeteket kialakítani, védekezni kényszerültünk a találkozó végéig, nagyon nehéz mérkőzés van mögöttünk.

Női labdarúgás, Ciprus-kupa, 3. mérkőzés
Magyarország 0-1 (0-0) Horvátország

Beszámoló: MLSZ

Margret Kratz, szövetségi kapitány

Természetesen csalódott vagyok az eredmény miatt, de a mérkőzés képét tekintve nem panaszkodom. Az egész találkozót figyelembe véve 80%-ban mi birtokoltuk a labdát, az első félidőben többször is vezetést szerezhettünk volna, négy nagy helyzetünk is kimaradt. Kontratámadásból kaptunk egy gólt, ami után kicsit leültünk, de nem veszítettük el a lelkesedésünket és próbáltunk kiegyenlíteni. Ezen a tornán nem az eredményesség volt a fő szempont, hanem az, hogy a fiataloknak lehetőséget adjak, mindegyikük legalább egy félidőt, vagy akár 90 percet is pályán legyen. Ez így is történt. A kezdőcsapatunkból hat játékosunk hiányzott ezen a kupán, ma pedig még hárman nem kezdhettek, Vachter Fanni sérülés miatt egyáltalán nem is játszhatott, ő már a románok elleni találkozó után hazautazott. Velük kiegészülve, a tétmérkőzéseken kell majd eredményt elérnünk.