A torna szakosztály női szakága négy sportolóval erősödött – a férfi szakág sportolóit is kérdezték.

Nagy erősítések történtek női tornász csapatunknál az elmúlt napokban. A Fradiban folytatja pályafutását az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Székely Zója, aki a 2020-as mersini kontinensviadalon csapatban a dobogó legalsó fokára állhatott, míg egyéniben felemáskorláton második lett. A 19 éves sportoló 2022-ben a World Challenge Cup sorozat bajnoka lett ugyanezen a szeren, emellett Mesterfokú Bajnoknak mondhatja magát, míg egyéni összetettben országos bajnokságot nyert. Zója jelenleg az áprilisi, törökországi kvalifikációs Európa-bajnokságra, illetve az októberi, belgiumi világbajnokságra készül a hazai bajnokságok mellett.

Zója mellett Knight Anna Eileen, junior korosztályú sportoló is zöld-fehérben folytatja. A 14 éves tornász az Olimpiai Reménységek Versenyén csapatban harmadik volt, míg gerendán a Mesterfokú Bajnokságon negyedik lett, a junior Eb-n Münchenben 2022-ben gerendán a 13. helyen zárt. Anna idén két nemzetközi versenyre szeretné biztosítani a helyét az utazó versenyzők között: a törökországi, március végi junior világbajnokságra és a júliusi EYOF-ra, amelynek Szlovénia lesz a házigazdája.

A Fradi egy testvérpárral is erősödött, ugyanis a 16 éves Peresztegi Nóra, valamint a 14 éves Kitti is nálunk folytatja karrierjét. Nóra 2020-ban a junior Európa-bajnokságon bronzérmes csapat tagja volt, majd 2021-ben az Olimpiai Reménységek versenyén megnyerte az összetettet, illetve gerendán sem talált legyőzőre. Elmondása szerint eddigi legnagyobb sikerének a 2022-ben Dohában, a Szertornász Világkupán megszerzett gerenda ezüstérmét tartja.

A két évvel fiatalabb Peresztegi Kitti szintén válogatott szertornász. 2021-ben országos bajnok lett a serdülők között összetettben, és a szerenkénti döntőkben is szép eredményeket ért el. Felemás korláton magyar bajnok lett, ugrásban második, talajon és gerendán pedig harmadik lett a korosztályban. Idei célja nem más, mint kijutni a március végén megrendezésre kerülő junior világbajnokságra Antalyába.

Fradi.hu