Amivel a továbbjutásunkat is bebiztosítottuk a Bajnokok Ligájában – Bíró Blanka, Klujber Katrin, Márton Gréta és Elek Gábor értékelt a meccs után.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, A-csoport, 13. forduló
Ferencváros 28-23 (10-12) SG BBM Bietigheim
Gólok: Klujber 7, Malestein 7, Bölk 5, Kisfaludy 2, Zácsik 2, Lekic 1, Márton 1, Papp 1, Stolle 1, Szucsánszki 1

Beszámoló: Fradi.hu

Rövid összeállítás a mérkőzésről:

Bíró Blanka és Elek Gábor sajtótájékoztatója:

Klujber Katrin a FradiMédiának nyilatkozott:

Elek Gábor mérkőzés utáni értékelése:

Márton Gréta

Nagyon akartuk ezt a győzelmet, ezért sajnos az első félidőben becsúsztak olyan hibák, amiket nem szabadott volna elkövetnünk, és amikről beszéltünk, hogy nem fogjuk elkövetni. A második 30 percben le tudtunk higgadni, és miután átvettük a vezetést, már sokkal könnyebb volt, nem kellett futnunk az eredmény után. A szünetben Elek Gábor vezetőedző azt kérte, hogy nyugodjunk meg, és megbeszéltük, hogy még jobban odafigyelünk a ziccerek értékesítésére, hiszen a németeknél Szikora Melinda ma is kitűnő napot fogott ki. A második félidőben már nem is a taktikára, hanem a szívünkre hallgattunk. Egyértelműen szerettünk volna visszavágni a Bietigheimnek, mélyen bennünk él a németországi vereség. Most ugyan „csak” ötgólos győzelmet tudtunk aratni, de nekünk ez felér hússzal. Nagyon idegőrlő, kemény mérkőzés volt, elfáradtunk, de elképesztően boldog vagyok, és büszke a lányokra, ez egy nagyon fontos győzelem volt.

Elek Gábor

Különleges mérkőzés volt, az első félidőben sok mindent elkövettünk, hogy lábon lőjük magunkat. A bietigheimi meccsen is nagyon sokat ártottak nekünk a fölösleges kiállítások, erre fel is hívtam a csapat figyelmét. A második félidőben elöl és hátul is összeálltunk, a hazai környezet pedig most is rengeteget számított.

NSO, Sportal