Középpályásunk arról is beszélt, milyen célokkal vág neki a világbajnokságnak.

– Világbajnoki résztvevőnek mondhatod magad. Megszoktad már?
– Nehéz ezt megszokni, szavakkal leírhatatlan az, amit most érzek. Egyszerűen csodálatos, hogy ott lehetek a hazám válogatottjával a világbajnokságon. Minden pillanatot élvezek, amiket most megélhetek. Úgy érzem magam, mintha újra gyerek lennék. A csapat körül is minden a legnagyobb rendben van, bízunk benne, hogy sikerül közösen elérnünk a céljainkat. 

– A Fradival kiváló szezont produkáltál, bajnoki cím, kupagyőzelem, ősszel pedig történelmi továbbjutás az európai kupaporondon. Az önbizalmaddal nem igen lehet gond a torna előtt.
– Valóban egy csodálatos éven vagyunk túl a csapattal, az Európa Ligában elképesztő meccseken és sikereken vagyunk túl és ha voltak is kisebb kilengéseink, összességében büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Sosincs gondom az önbizalmammal, hiszem, hogy csak akkor lehet ilyen eredményeket elérni, ha bízol magadban. Jó élményekkel és jó kondícióban érkeztem meg a nemzeti csapathoz, ezt biztosan fel tudom majd használni arra, hogy segítsem a válogatottamat a tornán.

– Kimondható, hogy ez a karriered csúcspontja?
– Igen, ezt kijelenthetem. Erre az eredményre nagyon büszke lehetek. Szerintem minden labdarúgó erről álmodik, hogy egy nap a vb-n játszhasson és nekem most ez megadathat, hála az égieknek. Borzasztóan örülök.

– Hogy érzed, mekkora volt az FTC szerepe abban, hogy most világbajnoki résztvevőnek mondhatod magad?
– A Fradinak rengeteget köszönhetek, hiszen ez a klub tette lehetővé, hogy megmutassam, hogy mire vagyok képes a pályán. Fontos volt, hogy egy olyan csapatban játszhattam, amely az Európa Ligában is kiválóan teljesített az évek során, így még inkább felhívhattam magamra a figyelmet. Ennek is volt köszönhető, hogy a szövetségi kapitány bizalmat szavazott nekem a vb-keretben. Minden nap ezért dolgoztam, hogy a céljaim elérjem és ebben óriási szerepe volt a Fradinak, amely mindent megadott nekem. Rengeteget köszönhetek a klubnak.

– Milyen célokkal vágtok neki a világbajnokságnak?
– Kijelöltük az utat, szeretnénk továbbjutni a csoportunkból és elérni a nyolcaddöntőt, ez a kimondott célja a csapatnak, nekem pedig személy szerint az, hogy ezért az álomért a tudásom 110%-val segítsem a csapatot. Minden edzést, minden percet ennek rendelek és rendelünk alá. Azt akarjuk, hogy minden tunéziai honfitársunk büszke lehessen ránk. Nagy lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy történelmet írhassunk.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu