A világbajnokság előtt számtalan beharangozóban emelik ki Aissa képességeit, a nemzetközi sajtó biztosra veszi, hogy a VB után egy topbajnokságba igazol. Laidouniék Irán ellen edzőmeccset is játszottak, az összefoglalót a cikk végén találjátok.

A „harcos”

A tunéziai középpálya harcosa. Laidouni megtestesíti a tunéziai „grintát” – keménység és eltökéltség. Egy harcos box-to-box játékos, aki kiemelkedően szerel, úgy érkezik Katarba, hogy ő lesz a télen nemzete meglepetés csillaga. Egyértelmű, hogy napjai Magyarországon meg vannak számlálva, komoly európai klubok követik fejlődését. Korábban beszélt az előrelépéssel kapcsolatos ambícióiról: „Nagyon tetszik Anglia és Németország. Ez a két bajnokság izgat igazán… Nekem minden meccsen a legjobbamat kell adnom: mindig előre akarok lépni. De nincs semmi sem előre megírva a fociban. Ezért sosem szabad abbahagyni a munkát, önmagunk felülmúlását. Ez van a fókuszomban: folytatni ezzel a lendülettel.

Guardian

Egy mindenes középpályás, remek motorral, aki kulcsszerepet kaphat a tunéziai középpályán Ellyes Skhiri mellett. A fő feladata az lesz, hogy romboljon a középpályán, de ennél sokkal több van benne és miután remekül teljesített a Ferencváros játékosaként a magyar bajnokságban és a nemzetközi kupákban is, jövőre az egyik európai topligába igazolhat. Választhatta volna Algériát vagy Franciaországot is, de Tunézia a haszonélvezője játékának, mióta bemutatkozott a válogatottban 2021 márciusában.

Goal

Ha Msakni és Kazri a nagy nevek, akik alighanem utoljára próbálnak jó benyomást tenni a VB-n, a 25 éves Aissa Laidouni a következő generáció legjobbja. A Franciaországban született középpályás nem mutatkozott be a válogatottban 2021 márciusáig, de azóta alig volt perc, amikor nem volt a pályán – kivéve a [bajnokság közben futó] Arab Kupát. A középpályán egy plusz réteg védelmet kínál majd – és bőven belekóstolt a sikerekbe a Ferencvárossal.

90 min

Az Angers-ben nevelkedett Laidouni, aki 19 évesen egyszer lépett pályára a Ligue 1-ben, 2020-ban igazolt a Ferencvárosba. A magyar óriásban mutatott remek formája meghívót ért tavaly márciusban az Afrika Kupa selejtezőire. Azóta kulcsfontosságú tagja lett a tunéziai gépezetnek, előb al Kabir, most pedig Kadri irányítása alatt. Bár nem hagyott nyomott maga után a francia élvonalban, Laidouni jelenleg szárnyal a klubjával az Európa Ligában, ahol a magyarok a csoportjuk élén végeztek, a Monaco és a Trabzonspor előtt. A lövései, a passzjátéka és a passzlopási képessége sokban segítette klubját ebben. Laidouni 22-szer volt válogatott eddig. Bár a tavalyi Arab Kupán átadta a lehetőséget másoknak, a kartagói sasok legutóbbi tizenegy tétmeccsét végigjátszotta, ez mutatja, hogy milyen fontos abban, hogy reményeik szerint szerepelhessenek.

The Peninsula

Tunézia joggal hiszi, hogy a középpályája bárki ellen képes felvenni a versenyt. Ellyes Skhiri, aki a Bundesligában, a Kölnben játszik, a kiegyensúlyozottság mintája. Ő lesz Kadri középpályás hármasában hátul. A klubjának meccsein majd’ mindig ő futja a legtöbbet, a 2020-21-es szezonban az egész Bundesligában ő tette meg a legnagyobb távolságot. Aissa Laidouni lesz Skhiri társa. Neki kevésbé kell majd besegíteni a szélsőhátvédeknek, neki a középpályás játék rombolása lesz inkább a feladata. Az elmúlt két évben a szakállas romboló a magyar bajnokság legjobbjai közt volt és valószínűleg azt egyik topligába igazol a VB után.

The Athletic