Európa-bajnoki meccset játszik a női vízilabda válogatott. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Dömsödi Dalma

Meglepett Bíró Attila hívása kedden, de természetesen nagyon örülök a lehetőségnek. Jó formában vagyok, tulajdonképpen az egész nyarat végig edzettem a válogatottal. A saját korosztályom Európa-bajnokságán sikeresen szerepeltünk, aztán csatlakoztunk Neszmély Bogival a világbajnokságon szintén csodálatosan szereplő felnőtt válogatotthoz. Volt egy kemény négyhetes felkészülésünk, a végén egy tornával Szardínián, ami még jobban összekovácsolta a nagyon jó energiájú csapatot. Splitben pedig már edzhettünk a versenyhelyszínen, fantasztikusan megcsinálták az uszodát, biztos jó hangulat lesz. Még nem tudom, mennyi lehetőségem lesz, de azért van bennem drukk, mégis csak ez lesz életem első felnőtt világversenye.

Gurisatti Gréta

Mivel elsősorban a párizsi olimpiára készülünk, a mutatott játék a legfontosabb. Keszthelyi-Nagy Ritát nem lesz könnyű pótolni, de képesnek érzem rá a csapatot, tehetséges fiatalok csatlakoztak a kerethez a világbajnokság után. Szeretnénk érmet szerezni, ugyanakkor tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, négy-öt válogatott hasonló eséllyel pályázik a végső győzelemre. Ha netán nem mi nyerjük meg az Európa-bajnokságot, de jól játszunk és a fejlődés jeleit mutatjuk, elégedettek leszünk.

Bíró Attila

Nem szálltak el maguktól a játékosok a vb-ezüst után, ugyanakkor az újrakezdéskor láttam, többek között magamon is, hogy voltak nehézségeink. Néhány játékossal le kellett ülnöm beszélni, de nem is a motiváció miatt, hanem azért, mert szokatlan, hogy egy nyáron kétszer kell csúcsformába lendülni.

Bővebben: Fradi.hu, NSO