A tét is nagy – ha legyőzzük a már csoportelső Bresciát, akkor a második helyen megyünk be a nyolcasdöntőbe.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 14. forduló
Komjádi-uszoda, 18.30: Ferencváros – AN Brescia
Jegy: 2000 Ft (a bérletek érvényesek)
TV: LENtv / M4 Sport

A FradiMédia és a DigiSport kérdezte játékosainkat, edzőinket:

Vámos Márton

Nyomás alatt játszunk majd, mert meg akarjuk szerezni a második helyet. A Brescia viszont nem, ez pedig egy kétélű fegyver. Akárhogy is, de úgy kell játszanunk majd, mint a magyar bajnoki döntő első meccsén, akkor nyerhetünk.

Nyéki Balázs

A Brescia kikapott a Trieszttől az olasz bajnokság elődöntőjében. Megnéztük a meccset, Zsolt is és én is, amit le lehetett szűrni belőle, azt leszűrtük. Az ellenfelünk játéka nem sokat változott, nem nagyon volt szerencséjük ezen a mérkőzésen és azért a Trieszt egy jó csapat, már az alapszakaszban is legyőzték a Bresciát, úgyhogy ez az eredmény nem volt teljesen váratlan. A bajnokik és a BL-meccsek egy kicsit mindig másképp néznek ki, más hőfokúak, a Brescia pedig a BL-ben végig nagyon jól szerepelt. Nagyon agresszív vízilabdát játszanak mind védekezésben, mind támadásban, nem véletlen, hogy az első helyen fejezik be a csoportküzdelmeket. A Brescia jellegzetességeit hétfőn kezdtük el videók segítségével elemezni, most természetesen már csak velük foglalkozunk. Igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni. Nem gondolom, hogy mivel a Brescia biztos csoportelsőként érkezik, félvállról venné a találkozót, ez a Bajnokok Ligája, ahol minden mérkőzés egy háború. Bízom abban, hogy ezt a harcmodort az első perctől kezdve fel tudjuk venni mi is.

Varga Zsolt

Az előző fordulókban tett erőfeszítéseinknek köszönhetően ott vagyunk már a Final8-ben, de szeretnénk a második helyen végezni, így mi nyomás alatt fogunk játszani, nem úgy, mint a Brescia, az olaszoknak nem kell izgulniuk az eredmény miatt. Újra elértük a csúcsformánkat és ebből nem szeretnénk engedni!

Bővebben: LEN / VLV