Az UEFA Grassroots Díjat 2010 óta osztja ki az európai szövetség, amivel a futball hátországáért, utánpótlásáért tett erőfeszítéseket díjazzák. A mieinket a “Legjobb profi klub” kategóriában ismerték el. Az első helyezett az Athletic Bilbao lett, mi a második helyen végeztünk a harmadik FK Vilnius előtt.

Az UEFA a Fradit méltatva így indokolta döntését: “A Ferencváros közösségi munkája a fair play-t, az erkölcsöt, a tiszteletet, az erőszak- és doppingmentes sportot promótálja a ‘Fradi Fair Play bizottság’-on keresztül, míg iskolai programja, melynek keretében sportolói látogatnak iskolákba Magyarország-szerte, ötvenötezer gyereket értek el, 190 intézményben. A klub egy közösségi Bajnokok Ligáját is szervez (Fradi SuLiga) – amely egy amatőr utcai futballbajnokság, célja pedig a társadalmi integráció és a kohézió erősítése 10-12 éves fiúk és lányok közt.

Aleksander Ceferin UEFA-elnök így nyilatkozott a díjról: “Az UEFA Grassroots Díj kiosztása mindig élvezetes és inspiráló feladat. Rávilágít arra a meggyőző, inkluzív és figyelemre érdemes munkára, amit a nemzeti szövetségek és klubok végeznek a kontinensen és amelynek hatása túlmutat a sporton. Gratulálunk a győzteseknek, kívánunk nekik és a nevezetteknek még több sikert a jövőben az ilyen kimagasló projektek megvalósításában, mert ezek nélkülözhetetlenek a futballjáték és a közösségek fejlődésében.