Az olimpiák történetének legeredményesebb játékosára emlékezünk ma hat csapat részvételével Tapolcán a Tempó Fradi! által szervezett eseményen, ahol pályára lépnek a Ferencváros fiataljai is.

Az U13-as teremfocin a Fradi korosztályos csapata mellett részt vesz: Dunaújváros PASE, Illés Akadémia – Haladás, Credobus Tehetségközpont, Tapolcai IAC VSE, Veszprém VFC.

A mérkőzések kézilabda pálya méretű területen zajlanak, a játékteret palánk határolja, a kapu a teremtornákon megszokott, kézilabda kapunál szélesebb változat. A játékidő 12 perc, futó órával.

Háromkor gálamérkőzés várja az érdeklődőket, a Novák All-stars – soraiban clubunk korábbi remek játékosaival – csap össze a tapolcai öregfiúkkal. Az esemény helyszíne a Csermák József csarnok, kezdés reggel negyed kilenckor, a belépés díjtalan!

A Fradi U13-as csapatának kerete: Magó Domonkos 16, Bodnár Csanád 1, Mekterovic Melentije 9, Skotner Zoltán 17, Schrancz Vincze 6, Sági Panna 7, Benke Álmos 3, Kiss Máté 11, Mizsei Bálint 13, Mezőfi Tibor 10, Nagy Álmos 2, Jónás Richárd 4. A szakvezető pedig Bartha Levente.

Az FTC U13-as csapata a VII. Novák Dezső Utánpótlás Emléktornán

Eredmények:

Tapolcai IAC VSE 1-2 Veszprém VFC
Illés Akadémia – Haladás 0-3 Credobus Tehetségközpont

Dunaújváros PASE 0-5 Ferencváros: első mérkőzésünket magabiztosan hoztuk, Sági, Schrancz, Jónás és Nagy is betalált, valamint a dunaújvárosiak is „kisegítettek” minket egy góllal.

Tapolcai IAC VSE 2-1 Illés Akadémia – Haladás

Ferencváros 1-2 Credobus Tehetségközpont: a második meccsünk sajnos nem sikerült jól, tőlünk Mizsei talált be, a mosonmagyaróváriak viszont kétszer is bevették a kapunkat.

Veszprém VFC 2-0 Dunaújváros PASE

Tapolcai IAC VSE 2-4 Ferencváros: nem voltunk udvarias vendégek, négyet lőttünk a házigazdáknak: Skotner duplázott, mellette Mizsei és Schranz is betalált. Ezzel egyelőre hármas „holtverseny” van a tabella élén.

Credobus Tehetségközpont 0-2 Dunaújváros PASE
Veszprém VFC 2-2 Illés Akadémia – Haladás
Credobus Tehetségközpont 3-0 Tapolcai IAC VSE
Dunaújváros PASE 1-4 Illés Akadémia – Haladás

Veszprém VFC 5-3 Ferencváros: góleső a negyedik mérkőzésünkön, sajnos mi áztunk el jobban, bár Benke, Mizsei és Skotner is feliratkozott a góllövők közé, de a mai napon még veretlen Veszprém játékosai ötször is ünnepelhettek, így övék lett a három pont.

Dunaújváros PASE 0-0 Tapolcai IAC VSE
Credobus Tehetségközpont 1-1 Veszprém VFC: ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy a Mosonmagyaróvár és a Veszprém döntőzik majd 14 órától, mi pedig az Illés Akadémiával küzdünk meg a bronzért, de előtte még pont velük zárjuk a csoportkört.

Ferencváros 2-2 Illés Akadémia – Haladás: ikszeltünk az utolsó csoportmeccsen, Mizsei és Schrancz góljaival, ezzel bebiztosítottuk a harmadik helyünket. Jöhetnek a helyosztók!

Az 5. helyért:
Tapolcai IAC VSE 2-4 Dunaújváros PASE

A 3. helyért:
Ferencváros 4-4 (bü.: 2-3) Illés Akadémia – Haladás: a szombathelyiek elleni bronzmeccs sokban hasonlított a csoportmeccsünkhöz: ez is döntetlen lett, valamint gólszerzőink ezúttal is Mizsei és Schrancz voltak, mindketten dupláztak. Mivel ez már helyosztó volt, így dönteni kellett, ami büntetőrúgásokat jelentett, ebben kicsit jobbnak bizonyultak a vasiak, így ők állhatnak majd fel a dobogóra.

Döntő:
Veszprém VFC 4-3 Credobus Tehetségközpont

A torna végeredménye:
1. Veszprém VFC
2. Credobus Tehetségközpont
3. Illés Akadémia – Haladás
4. Ferencváros
5. Dunaújváros PASE
6. Tapolcai IAC VSE

A programot az öregfiúk gálamérkőzések, valamint az eredményhirdetés zárja.

További információk: versenykiírás, műsorfüzet, plakát.

Novák Dezső a Ferencváros történetének egyik legsikeresebb labdarúgója – többek között kétszeres olimpiai bajnok, játékosként, edzőként is bajnok és kupagyőztes, ő edzette az 1995-ben Bajnokok Ligájába jutott Fradit is. Edzőként és játékosként is legenda, 2014-ben hunyt el, rá emlékeznek ma barátai, tisztelői Tapolcán. Azért a Veszprém megyei városban, mert Novák Dezső nyaralója a település közelében volt és rengeteg időt töltött a Balaton partján.