A Dózsa-zombi adásvételénél bábáskodó képviselő biztosan elfelejtette, hogyan ünnepelték a kizárásunkat annak idején Mordorban.

Ilyen közel még sosem voltunk ahhoz, hogy végre megegyezés szülessen, ám nem szeretnék elébe menni a fejleményeknek – szögezte le megkeresésünkre Móring József Attila. – Egy üzlet mindig két félen múlik, és Roderick Duchatelet nem egyszerű tárgyalópartner, de bízom benne, hogy még decemberben lezárulnak az egyeztetések és az új évvel egy új korszak is kezdődhet Újpesten. Annyit ígérhetek, hogy még meg sem szárad a pecsét a szerződésen, azonnal meg fognak történni azok az intézkedések, amikre talán nemcsak az Újpest-szurkolók, hanem minden magyar focikedvelő vár. Nem vagyunk csodatevők, nincs varázspálcánk, de a háttérben már elkezdődött az előkészítés, megvannak azok az Újpesthez kötődő személyek, akiknek a vezetésével kezdetét veheti majd a munka.

Az országgyűlési képviselő, aki hatéves kora óta Újpest-szurkoló, kifejtette, a nulladik intézkedési pont a címervita megoldása lesz, majd az UTE és az Újpest FC utánpótlásának egyesítése, az anyaegyesülettel az évek alatt kialakult, konfliktusokkal terhelt viszony és a szurkolótáborral elmérgesedett kapcsolat rendezése lesz.

Olyan klubmodellre lesz szükség, amely alkalmas arra, hogy az Újpest FC a lehető legrövidebb úton visszataláljon arra az útra, amelynek köszönhetően a hagyományaihoz méltóan szerepelhet. A hétvégi teremtorna is megmutatta, mennyien aggódnak a klubért, amit egy olyan szunnyadó erő övez, amely az országban talán csak egy klubnál van még meg. De alighanem még a Ferencvárosnál is egyetértenek abban, hogy egy vergődő, lézengő, bizonytalan helyzetű Újpesttel szemben elért siker nem ugyanolyan értékű, mintha újra egy erőtől duzzadó lila-fehér csapat szerepelne az NB I-ben, mint ahogy a Ferencváros nélkül sem volt az igazi a bajnokság a kétezres években, a klub kizárását követően. Viszont türelmet kell kérjek a szurkolóktól, mert körültekintően kell végbemennie az adásvétel folyamatának, hogy ne legyenek később a szekrényből kihulló csontvázak, hogy tiszta viszonyokat teremtsünk és a szunnyadó erők egyesítésével újra nagy dolgokra legyünk képesek.

forrás: nso.hu