Őrült meccsen osztoztunk a pontokon a görögökkel.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 3. forduló
Ferencváros 9–9 Olympiakosz Pireusz
Negyedek: 3–1, 0–3, 1–2, 5–3
Gólok: Vámos 3, Merkulov 2, Varga 2, Fekete 1, Pohl 1

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Fekete Gergő

Nagyon örülök, hogy visszahoztuk, ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Jó lett volna, ha sikerül nyernünk, de így se rossz, fontos minden pont a csapatnak. Dolgozunk és megyünk tovább, jövő héten a magyar bajnokságban folytatjuk. Nehéz a BL-csoportunk, most már pontokat kell szereznünk, nem csak egyet meccsenként. Az egy jó dolog, hogy nem kaptunk ki, az látszódik ezeken a mérkőzéseken, hogy nehéz ellenfél vagyunk.

Vámos Márton

Mondhatjuk, hogy megint az ellenfél mentette döntetlenre a mérkőzést, de azért a második-harmadik negyedben nem úgy nézett ki, hogy dominálni fogunk. Aztán lőttünk két lefordulásgólt, ennek köszönhetően visszajöttünk a meccsbe, majd vezetni is tudtunk. Az első és a negyedik negyeddel elégedett vagyok, a középső kettővel nem, de hát egy centerünk volt, az ellenfélnél pedig ott játszik a világ egyik legjobb bekkje, Andro Buslje, így nehéz volt játszani. Többé-kevésbé azért meg tudtuk oldani a posztot a beúszásokkal.

Vogel Soma

Három góllal vezetett az Olympiakosz, és úgy érződött, hogy uralják a meccset. Aztán átvettük a vezetést, és a végén ők tudtak egyenlíteni az utolsó támadásukban. Össze-vissza vannak most az érzelmeim. Közben úgy éltem meg, hogy ha nagy visszajövetelt tudunk produkálni, és egy ikszet tudunk ebből kihozni, akkor nagyon boldog leszek. De most megint olyan a szitu, mint ahogy az előző két BL-meccsünk alakult. Az óriási pozitívum, hogy vissza tudtunk jönni, és a fiatalok is beletették, amit tudtak, amiről Zsolt beszélt előzetesen. Most egy olyan menetelés indul el, amit így kellett elkezdenünk. Most már csak fölfelé! És meg kell tanulnunk megnyerni az ilyen meccseket. Valamilyen szinten tehermentesen tudtunk hozzáállni, azt ki lehet jelenteni, hogy nem mi voltunk az esélyesebbek.

Varga Zsolt

Nagyon nehéz találkozó volt, könnyen alakulhatott volna másképp – akár a mi kárunkra is. Végig ott tudtunk maradni az ellenfél sarkában, a játékosaim közül mindenki megtette a magáét. Nyilván az emberelőnyeinket jobban kell kihasználnunk, de ennek a csapatnak időre van még szüksége ahhoz, hogy ilyen éles végjátékot is meg tudjon nyerni.

Bővebben: EuroSport, NSO, VLV