Legyőztük San Marinót, Vécsei Bálint is betalált.

Férfi labdarúgás, VB-selejtező, I-csoport, 9. forduló
Magyarország 4–0 (2–0) San Marino
Fradista gól: Vécsei

A nemzeti csapat kapuját Dibusz Dénes védte, Vécsei Bálint is végig pályán volt, Botka Endrét a 85. percben cserélték le.

Beszámoló: MLSZ
Összefoglaló: M4 Sport
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Tudtuk a találkozó előtt is, hogy nem lesz esélyünk kijutni a vb-re, de ez matematikailag ma vált biztossá – kezdte Marco Rossi a San Marino elleni vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón. – Sokszor elmondtam, hogy minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és ilyenkor mindig maximális erőbedobással kell játszanunk. Ezt fogjuk megtenni Varsóban is. Ma este pihentettem néhány játékost, mint például Nagy Zsoltot, Fiola Attilát vagy eleinte Schäfer Andrást. Szeretném mindig a pillanatnyilag legjobb csapatot pályára küldeni, és szeretnék mindig szép labdarúgást látni. Ma este az volt a szándékunk, hogy az új Puskásban a szurkolóink előtt szép játékkal, viszonylag nagy gólkülönbséggel győzzünk, és ez sikerült is. Elégedett vagyok tehát azzal, ahogy a fiúk teljesítették a kéréseimet.

A szövetségi kapitányt a találkozón duplázó Szoboszlai Dominikről is kérdezték az újságírók:

Vele kapcsolatban sosem kételkedtem abban, hogy érzi a felelősségét, és büszke, valahányszor magára öltheti a válogatott mezét. Ez egy olyan élmény, amely közös minden játékosomban, de rá különösen jellemző, hogy ez nagyon fontos a számára. Amikor itt van, csak a magyar válogatottra gondol, minden egyes percet teljes erőbedobással akar végigjátszani. Ha rajta múlna, minden percben pályán lenne – mondta Marco Rossi. – Elégedett vagyok azzal is, hogy két újoncot avathattunk Kiss Tamás és Balogh Botond személyében. Meg vagyok győződve arról, hogy tehetséges játékosok, és bízom benne, hogy a bemutatkozásuk önbizalmat ad nekik ahhoz, hogy edzésről edzésre még jobbak legyenek. Így kell minden fiatalnak viselkednie, hiszen mindenkire odafigyelünk a szakmai stábbal. Ha bárki bizalomra ad okot, azt meg fogjuk hívni, ezért kell, hogy mindenki folyamatosan keményen dolgozzon.

Végül az elmúlt időszakról is rövid értékelést adott az olasz szakember:

Ami az évet illeti, a mérleget lerontotta az Albánia elleni két mérkőzés. Ettől a két találkozótól eltekintve pozitív évünk volt. Az Eb-n olyan képet mutattunk magunkról, amely minden focirajongónak emlékezetes marad, és nem csak a magyaroknak, sőt talán a külföldieknek még inkább, hiszen ők nem követték a fejlődésünket.