Gyászol a Fradi-család.

89 éves korában elhunyt Tóth Jenő, a ferencvárosi kézilabda egyik kiemelkedő alakja.

A ferencvárosi születésű Tóth Jenő vegyészmérnökként végzett, majd a Bp. Kinizsiben kézilabdázott. A Som Ferenc nevével fémjelzett kiváló csapatnak volt a tagja, de katonai szolgálatai miatt nem léphetett pályára a legendás, 1956-os, félbeszakadt bajnoki döntőben, amely után mindkét résztevőt bajnoknak hirdették ki. Ezt követően egyre több szerepet kapott az utánpótlás-nevelésben.

Láttam, hogy az akkori ifi csak lebeg a levegőben. Akkor kezdtem el velük foglalkozni, és a mérhetetlen szeretet, amit a gyerekektől jött, az nekem mindennél többet ért. Addig maradtam ott, amíg a harmadik fiam meg nem született, és a feleségem közölte, hogy most már azért otthon is lehetnék egy keveset” – emlékezett vissza a FradiaMédiának adott interjúban Tóth Jenő, aki húsz év után, 1973-ban hagyta abba az utánpótlásnevelést a Ferencvárosban.

Ezalatt a két évtized alatt harmadiknál rosszabb helyen soha nem végzett az ifjúsági csapattal a bajnokságban. Több kiváló kézilabdázót is nevelt, de tanítványai közül a legnagyobb név a 214-szeres válogatott, többszörös világválogatott játékos, Szilágyi István, minden idők egyik legjobb ferencvárosi kézilabdázója.

Nyugodjon békében, Jenő bácsi!

Fradi.hu