Tartalékcsapatunk 3-0-ra kapott ki a Soroksár-pályán, Boli ezúttal is pályára lépett.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 9. forduló
Ferencváros II 0-3 (0-2) Dunaújváros PASE

Kovács – Godányi (Juhász, 83.), Könczey, Szücs (Cubra, 46.), Vida (Szécsi, 68.) – Mazzonetto A., Leandro – Gera (Varga, 59.), Boli, Mazzonetto N. – Burzi (Kaján, 59.)

A veretlen Dunaújváros kezdett jobban a Szamosi Mihály sporttelepen, Szücs passzolt az ellenfélhez a kaputól nem messze, az ex-fradista Novák Zsombor pedig Kovácsot kicselezve megszerezte a vendégeknek a vezetést, 0-1. A rövidzárlat után idővel átvettük az irányítást, Burzi és Mazzonetto Nicoló is próbálkoztak, majd a 25. percben egy szögletből Boli erős fejese után kellett bravúrral védenie az újvárosi kapusnak. Hat percre rá Mazzonetto Alessio passzolt testvérének, aki ziccerben lőtt, de a kapus ismét nagyot mentett. A félidőben még adódott két próbálkozásunk Mazzonetto Nicoló és Burzi által, de a 43. percben egy szögletből mégis a Dunaújváros szerzett gólt, 0-2.

A második félidőben már kevesebb volt az akció, a 64. percben Kaján beadását Villám bólintotta a saját kapufájára, öt percre rá pedig Leandro megpattanó lövését védte ismét bravúrral a kapus. A 86. percben megint Leandro lőtt, ezúttal távolról, a kipattanó pedig egyenesen Kaján elé pattant, de ő közvetlen közelről a kapusba bombázott. A nap megkoronázásaként a hosszabbítás utolsó percében még Cubra toporgott a labdával és veszítette el azt a tizenhatoson belül, Novák pedig így könnyedén duplázhatott, 0-3.

A két hatalmas védelmi hibára tekintettel a vereség jogosnak mondható, de a játék képe és a helyzetek száma alapján egy gólt legalább megérdemelt volna a csapat. A Mazzonetto-testvérek jól játszottak, Boli pedig még mindig gól nélküli az NB3-ban, igaz, ezen a találkozón nem játszott középcsatárként.

A csapat így 11 ponttal a 13. a tabellán, folytatás pedig október 3-án, Dabason, 15 órától.

Borbély Balázs

Nem kezdtük jól a meccset, a kapott gólt követően viszont több helyzetünk is volt, ám sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. A második félidőben próbáltunk még jobban letámadni, de közben az ellenfél is több veszélyes ellentámadást vezetett. Megvoltak a lehetőségeink, de valahogy úgy éreztem, hogy akkor sem szereznénk gólt, ha 24 órán keresztül játszanánk. A helyzetkihasználással hadilábon álltunk. A végeredmény szerintem nem tükrözi hűen a pályán történteket.

Fradi.hu