A Bundesligában sokat dolgozó korábbi kapust kérdezték a mai EL ellenfelünkről.

A németek pár húzással az ellenfél kapuja előtt teremnek, és kíméletlen pontossággal lőnek. Ez a fő ereje az Európa Liga G-csoportjában a Bayernek, árulta el a Borsnak Petry Zsolt, a Hertha BSC egykori kapusedzője.

Óriási sebességgel játsszák a futballt – így Petry – a nemzetközi mezőnyben sokak által alkalmazott rövidpasszos játék nem az ő jellemzőjük. Csütörtökön egészen feltolják a védelmüket, és lapos labdákkal operálnak.

Jobbára a szélsőiket foglalkoztatják, közülük a 22 éves Moussa Diaby attól se riad vissza, hogy két-három védőt is kicselezzen. Ezt a baloldalon teszi, továbbá a szintén baloldalon keverő, majd kapu elé ívelő brazil Paulinho is képzett, nem beszélve a jobbszélső Karim Bellarabiról. Ügyelni illik a 18 éves Florian Wirtz támadó középpályásra, akinek értékét ifjú kora ellenére 45 millió euróra (15 milliárd Ft) taksálják.

A Bayer-klubfilozófia az úgynevezett scoutokra épül, játékos-megfigyelőik folyamatosan járják az országot, de csakis fiatalokra vadásznak. A klubvezetést nem érdeklik a nagy nevek, egy átigazolási időszakban maximum 20 millió eurót (7 milliárd Ft) ad ki tehetségekre.