Az EB-hős közönségkedvenc továbbra is marad a Ferencvárosnál!

A keddi, Slavia Praha elleni BL-továbbjutás után itt az újabb örömhír: szerdán szerződést hosszabbítottunk férfi labdarúgócsapatunk meghatározó játékosával, Botka Endrével.

Botka Endre évről évre egyre meghatározóbb szerepet tölt be a Ferencvárosban, emellett láthattuk, hogy a válogatott színeiben is fantasztikusan játszott az Európa-bajnokságon, a legmagasabb szinten bizonyította, hogy milyen teljesítményre képes. Hasznos tagja a csapatunknak a pályán és azon kívül is – mondta a hosszabbítás kapcsán az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamás. – Több poszton, belső és szélső védőként is bevethető játékos, ami szintén nagy erénye. Az FTC számára fontos volt, hogy a magyar válogatott egyik alapemberével hosszabb távon is tudjon tervezni. Tudjuk, hogy Endrének vannak ambíciói, szeretné külföldön is kipróbálni magát. Meglátjuk, hogy mit hoz az elkövetkezendő időszak ilyen szempontból, ám mi számítunk rá, fontos tagja a keretünknek.

A 26 esztendős hátvéd 2017 januárjában szerződött az FTC-hez, így már tagja volt a 2016/2017-es szezonban Magyar Kupát nyert csapatunknak. Első tétmérkőzését a Budapest Honvéd ellen játszotta 2017. február 11-én az MK-ban.

Botka az évek során kihagyhatatlan tagja lett a Ferencvárosnak: Thomas Doll és Sergei Rebrov is számított rá, Peter Stöger együttesébe pedig sérülése után verekedte vissza magát. Mostanáig 162 mérkőzésen lépett pályára a Fradiban, ezeken három gólt szerzett, emellett a csapatkapitányi karszalagot is többször viselte.

Tagja volt a 2018/2019-es, a 2019/2020-as és a 2020/2021-es OTP Bank Liga-idényben bajnoki címet nyert, valamint a 2017/2018-as bajnokságban ezüstérmes FTC-nek. 2019 őszén, az Európa Liga csoportkörében négy, egy évvel később, a Bajnokok Ligája főtábláján pedig mind a hat csoportmeccsen játszott.

Az FTC-hez egyszeres válogatottként érkezett Botka eddig összesen 13 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, a tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokságon Magyarország mindhárom mérkőzését kezdőként játszotta végig.

(fradi.hu)