Clubunk birkózója az egyetlen magyar színekben induló szabadfogásban – a 65 kg-os súlycsoportban versenyez. Mindent bele! Első ellenfele a háromszoros dél-amerikai bajnok Agustin Alejandro Destribats lesz.

Konsztantin Gulevszkij, edző

Hamar rendbe jött a nyaka, és immár kirobbanó formában van. Dagesztánban dolgoztunk, rendkívül nagy terhelés alatt állt a játékokat megelőző másfél hónapban. Persze, az utolsó tíz napban visszavettünk a tempóból, és gyorsító jellegű munkát végeztünk. A súlya is rendben van, nem lesz vele gond. Pozitívan látom a helyzetet, szerintem dobogóra állhat – éremért utazunk Japánba! Szorítok érte, és abban bízom, hogy a magyarok is támogatják, mellette állnak. Tényleg nagyon sokat dolgozott. Rendkívül nehéz dolga lesz az olimpián, hiszen ez a súlycsoport a legkiszámíthatatlanabbak egyike. Favoritnak talán a regnáló világbajnok oroszt, Gadzsimurad Rasidovot nevezhetjük, és az éremért Muszukajev mellett harcban lehet a japán Otoguro Takuto, az örmény Vazgen Tevanjan, az azeri Haji Aliev, az indiai Bajrang Punia, a lengyel Magomedmurad Gadzhiev, a kazah Daulet Nyijazsbekov, sőt a kubai Alejandro Valdés Tobier is odaérhet a legjobban közé.

Bácsi Péter

Teljesen kiszámíthatatlan, mi történik abban a súlyban, ahogyan az is, mire lehet képes Muszukajev. Az biztos, hogy egyre jobban kiismerik, és óvatosabban birkóznak vele, felkészültek belőle. Remélem, ugyanolyan dinamikával küzd, mint a 2019-es nur-szultani vébén, amelyen bronzérmet nyert, és akkor nem lesz gond, az első öt hely valamelyike az övé lehet.

Fradi.hu, MBSZ