Könnyed meccsen nyertünk az idei utolsó hazai meccsünkön.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 37. forduló
Ferencvárosi TC II 6-0 (2-0) Taksony SE
Gólok: Jones (5.), Vida (35.), Mazzonetto N. (59., 87.), Leandro (66.), Hajdú (91.)

Oroszi (Mergl, 66.) – Orosz, Molnár, Könczey, Arday – Szabó R. (Nagy O., 66.), Leandro – Jones, Szabó L. (Hajdú, 46.), Vida – Pócsik (Mazzonetto N., 46.)

A meglehetősen megtépázott és már biztos kieső taksonyiak ellen jól kezdtünk, Molnár mélységi indításából Jones került ziccerbe és az 5. percben meg is szereztük a vezetést, 1-0. Csapatunk nagy mezőnyfölényében folytatódott a meccs, de a 35. percig nem adódott nagy helyzet, ekkor azonban Jones adta be tökéletesen a labdát a jobb oldalról középre, ahol Vida Kristóf érkezett és meg is szerezte első gólját a szezonban, 2-0. Nem sokkal később egy ugyanilyen szituációból lőhetett volna még egy gólt, emellett pedig Jones is mellétekert egy nagy helyzetet, így végül maradt a 2-0-ás eredmény a szünetre.

Félidőben beállt középre Hajdú és Pócsik helyére csatárnak Mazzonetto Nicoló is, utóbbi pedig mindössze 14 perc játék után be is talált, amikor a bal oldalról vágott be középre, majd okosan visszagurított a jobb alsó sarokba, 3-0. Hajdú sem maradt el az akcióval, 7 perccel később ugyanis ő tekerte be azt a szögletet, amit aztán Leo kapásból bevágott a léc alá, 4-0 – neki egyébként ez volt a hatodik gólja a bajnokságban, amivel harmadik a házi góllövőlistán. A gól után közvetlenül lejött Oroszi, akit az immár 17 éves Mergl váltott, igaz, a későbbiekben mindössze egy védenivalója akadt. A 87. percben született a meccs gólja: Jones indította kiválóan a kilépő Mazzonettót, aki igen elegánsan pöccintette át a labdát a kivetődő kapus felett, 5-0. A legvégén akár még a mesterhármas is összejöhetett volna neki, de Jones buktatása után a megítélt büntetőt Hajdú értékesítette és állította be a 6-0-ás végeredményt.

Magabiztosan hoztuk tehát a kötelezőt, de mivel így tett a Honvéd is, egy meccsel a vége előtt 2 ponttal előttünk állnak. A zárófordulóban kötelező a győzelem, ahol május 30-án 18 órakor a hatodik helyezett Kozármisleny vendégei leszünk majd.

Máté Csaba

Először is minden tiszteletem a Taksony csapatáé, hiszen nehéz helyzetben vannak, de így is becsülettel kiállnak és küzdenek minden egyes mérkőzésen. Végig támadtuk a találkozót, nagy mezőnyfölényben játszottunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani, amelyekből hatszor sikerült is betalálnunk. Mi diktáltuk a tempót, de ezt nem volt egyszerű fenntartani a sok játékmegszakítás miatt. Örömteli, hogy néhány játékosunk újra megtalálta a góllövő cipőjét. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Fradi.hu