Így nehéz helyzetből várhatjuk az elődöntőt.

Férfi vízilabda, OBI, alapszakasz, 29. forduló
OSC 9-7 Ferencváros
Negyedek: 1-1, 2-4, 4-2, 2-0
Gólok: Varga 2, Zalánki, Fountoulis, Jakšić, Vámos, Vigvári

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

A meccset jó védekezéssel kezdtük, amikor Zalánki bő 3 perc elteltével megszerezte a vezetést, az ellenfél még lövést sem eresztett el. Később szükség volt pár jó blokkra és Vogel-védésre, de időközben egy megúszásból az OSC egyenlített, a második negyed így 1-1-gyel kezdődhetett. Több mellément próbálkozás egy újabb hazai gól formájában bosszulta meg magát, de Varga felemelt labdájából Jakšić hamar egalizált, majd Fountoulis a vezetést is megszerezte. Egy újbudai gól után Constantin-Bicari harcolt ki egy ötöst, amit Varga természetesen értékesített, majd egy másodperccel a negyed vége előtt egy átlövésből ismét betalált, így félidőben 5-3 volt az állás ide.

A harmadik negyedet az OSC kezdte jobban, hamar gólt lőttek, majd több kapufa után egyenlítettek is, de szép labdajáratás után Vámos azonnal válaszolt. Egy nagy újbudai gólt egy hibátlan Vigvári-befejezés követett, majd Jakšić kétgólosra növelhette volna az előnyünket, mégis egyenlítés jött. Az utolsó negyed eleje is a hazaiaké volt, két újabb gólnak köszönhetően már kettővel mentek. Vigvári közvetlen közelről bombázott lécre egy ziccert, és egy támadással később Varga is így tett, a meccs vége előtt bő egy perccel kihagyott Zalánki-lövés pedig gyakorlatilag mindent eldöntött. Más már nem történt, az első, 16-12-es győzelmét követően tehát az OSC ezúttal 9-7-re vert meg minket.

Ezzel a vereséggel igen nehéz helyzetbe került csapatunk, hiszen a 7 szerzett pontig tartó bajnoki elődöntő állása így 6-0 az újbudaiak javára. A párharc első meccsét május 5-én, 19:30-kor rendezik majd a Nyéki Imre uszodában.

Vogel Soma és Varga Zsolt sajtótájékoztatója:

Varga Zsolt

Nagy lendülettel indult a mérkőzés, éreztem a csapaton egyfajta feszültséget. Nagy teher volt az elvesztett és most visszaszerzendő három pont tudata. Nem tudtunk úgy elszakadni tőlük, hogy pszichésen meg tudjunk nyugodni a mérkőzésen, az utolsó negyedben viszont bár megvoltak a helyzeteink, ezúttal nem mentek be. Azok a helyzetek, amik az elmúlt években mellettünk voltak, most nem a mi javunkra dőltek el. Ziccerek maradtak ki, a játékosok mindent megtettek, de el is fáradtak a végére. Vannak olyan mérkőzések, amikor azok a dolgok sem jönnek össze, amik korábban egyértelműek voltak. Az, hogy 0-6, engem még nagyobb motivációra késztet, még nagyobb akarattal fogjuk elkezdeni a felkészülést a szerdai meccsre.

waterpolo.hu