Ma mindkét kézicsapatunk pályára lép a bajnokságban.

Női kézilabda, NBI, 19. forduló
Szombathely, 16.00: Szombathelyi KKA – Ferencváros
TV: SzKKA YouTube-csatorna

A FradiMédia Klujber Katrint kérdezte a meccs előtt:

Férfi kézilabda, NBI, 22. forduló
Elek Gyula Aréna, 18.00: Ferencváros – Dabasi KK
TV: FradiMédia

Prainer Viktort kérdezték az előttünk álló találkozóról:

Örömteli hír, hogy a magyar válogatott következő Euro Kupa mérkőzéseire két játékosunk, Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter is meghívót kapott.

Az utánpótlást érintő esemény, hogy a Szigetszentmiklós is csatlakozott a Fradi akadémiához:

Kökény Beatrix, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója elmondta, hogy az akadémiák célja az is, hogy bővítsék a bázisaikat, az FTC pedig Budapest és környékéről próbálja meg kiválogatni azokat a tehetséges gyerekeket, akik meg tudják ugrani az akadémiai szintet.

Szigetszentmiklóson mindig is nagyon jó munka folyt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy jelenleg is vannak akadémiánkon szigetszentmiklósi lányok. Mióta elindult az FTC Kézilabda Akadémia, azóta teljesen más szinten tudunk dolgozni a gyerekekkel, nagyon sok olyan lehetőségünk van, amelyről előtte csak álmodozhattunk. Remélem, hogy akár már a következő évtől több szigetszentmiklósi tehetség is élvezheti az akadémiai képzést” – mondta Kökény Beatrix.

Mihály Attila, az FTC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója szerint az akadémiai rendszer elsődleges célja, hogy egy olyan minőségi utánpótlást teremtsen a sportágnak, amely komoly nívóval rendelkezhet a későbbiekben akár nemzetközi szinten is.

Nagyon fontos, hogy egységes legyen ez az utánpótlás. Nemcsak jó kézilabdázókat, hanem jó embereket is szeretnénk nevelni, fontosnak tartjuk, hogy akadémiánk növendékei az élet minden területén megállják majd felnőttként a helyüket. Nagyon fontos továbbá, hogy segítsük és szakmai pluszt tudjunk adni azoknak a kisebb, elkötelezett utánpótlásbázisoknak, amelyek szerényebb körülmények között élik mindennapjaikat, és kialakuljon közöttünk egy olyan közös munka, amellyel jól jár mindkét fél és a magyar kézilabda is” – mondta Mihály Attila.

Bővebben: Fradi.hu