A Fradi vezérigazgatója erősítésekről és a VAR-ról is nyilatkozott.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál beszélt a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a Ferencváros bajnoki szerepléséről, a videóbíróról és az Eb-ről is.

Rebrov nem is tudta az egyik interjúban, hogy Somália hosszabbított

Számomra is furcsa volt ezt hallani tőle – kezdte a Kossuth Rádióban Orosz Pál. – De a lényeg, hogy mindig egyeztetünk a szakmai stábbal, közös döntéseket hozunk. Nem az edző, nem Hajnal Tamás, nem én hozok egyéni döntéseket, hanem mindig közösen.

A Fradi a bajnokságban

Nekünk kimondott célunk minden szezonban, hogy megnyerjük a bajnokságot és a Magyar Kupát. Elsődleges mindig a bajnokság, és az is egész biztos, hogy ez nem mindig fog sikerülni, hiszen nem tudunk olyan klubot mutatni, amely mindig bajnok, de nekünk így kell hozzáállni. A Ferencvárosnak az a missziója a magyar labdarúgás palettáján, hogy klubszinten megfelelően képviselje az országot.

Nyári erősítések?

Soha nem mondjuk, hogy soha. Természetesen, ha olyan lehetőség lesz, akkor lesznek igazolások. Az a feladatunk, hogy egy ütőképes csapatot hozzunk össze a selejtező kezdetére. Ne felejtsük el, akikkel mi most a Bajnokok Ligája-csoportkörben találkoztunk, a Barcelonának és a Juventusnak is az volt a kimondott célja, hogy megnyerjék a sorozatot, nekünk pedig az, hogy odakerüljünk a csoportkörbe. Ehhez négy nagyon komoly csapaton túl kellett jutni. Ezt úgy lehet elérni legkönnyebben, ha már a tavaszi szezonban összeszokik az a csapat, amely nyáron tud játszani a selejtezőben. De ha van olyan lehetőség nyáron, aki erősítés lehet, akkor erre nyitottak leszünk.

A VAR az NB I-ben

Van szerencsém ahhoz, hogy az NB I-es csapatok részéről benne vagyok az MLSZ VAR-bizottságában, és innen is köszönet minden MLSZ-es munkatársnak és az alvállalkozóknak, mert a COVID-helyzet ellenére is fantasztikus munkát végeznek és azon vannak, hogy ez beindulhasson a következő szezontól. A VAR egy szükséges dolog, hiszen a labdarúgás amellett, hogy sport egy óriási üzlet is. Nagyon nagy pénzek forognak benne, adott esetben ne a játékvezető jó vagy rossz napja döntse el, hogy miként alakul a mérkőzés végkimenetele.

Telt ház a terv az Eb-n

Ez egy külön öröm. Láthattuk az elmúlt időszakban, hogy a Puskás Arénának milyen sikerei vannak, gondolok például a BL-meccsekre, de az Eb-n is kiemelt helyszín lesz. Nagyon örülök annak, hogy telt házas mérkőzéseket tervezünk. Ez egy nagyon furcsa szezon, mert ilyen szituációban még senki nem volt. A hazai versenynaptár is nagyon szoros, ehhez jönnek az európai kupameccsek és a válogatott mérkőzések. A játékosok olyan terhelésnek vannak kitéve, ami extrém, főleg azok a játékosok, akik olyan klubokban játszanak, amelyek mondjuk részt vesznek a Bajnokok Ligájában, hazai kupasorozatokban. De erre készülnek gyerekkoruk óta, ennek kell megfelelniük. Egészen biztos, hogy más egy telt házas Eb-meccs, ezért is mondom, hogy fontosnak tartom, hogy a lehető legtöbb néző előtt legyenek a meccsek az Eb-n.

Kalmár Zsolt sérülése

Nagyon sajnálom és mihamarabbi felépülést kívánok neki. Olyan terhelésnek vannak kitéve ezek a srácok, hogy óhatatlanul jönnek ezek a sérülések, hol kisebb, hol nagyobb. Szoboszlai Dominik szintén problémával küzd, nem vagyunk könnyű helyzetben, de biztos vagyok benne, hogy egy hazai Eb-n, aki lehetőséget kap, az a maximumot fogja kiadni magából.

forrás: csakfoci.hu