A válogatott fradistákat kérdezték a női kézisek sikeres kvalifikációjáról.

KOVACSICS ANIKÓ, irányító, csapatkapitány

Tudtuk, ha négykézláb mászunk le a pályáról, akkor is meg kell csinálnunk! Nagyon örülök, hogy ebben a helyzetben, amiben van most a világ, örömet tudtunk szerezni sok magyarnak. Hatalmas lendületet és nagy motivációt ad nekem ez a siker az elkövetkezendő hónapokra. Mindennap azért fogok dolgozni, hogy valóra váljon a gyerekkori álmom és ott lehessek az Olimpián.

BÍRÓ BLANKA, kapus

Nagyon boldog vagyok, minden összejött a selejtező sorsdöntő meccsein. Láttam a csapaton, hogy nagyon egységesek vagyunk, és ez volt a legfontosabb. Kezünkben volt a lehetőség, és nagyon örülök, hogy ilyen magabiztosan tudtunk élni vele. Köszönjük a rengeteg kedves szót, gratulációt, rengetegen voltak velünk a meccs alatt, ezt éreztük a pályán is! Talán még fel sem fogtam, hogy mehetünk Tokióba, az Olimpián való részvétellel az az álmom válna valóra, amiért minden egyes nap dolgozom!

JANURIK KINGA, kapus

Számomra még felfoghatatlan az egész, hogy sikerült teljesítenünk azt, ami minden sportoló álma, és kijutottunk az olimpiára! Rengeteget jelent nekem, hatalmas boldogságot érzek! Nagyon büszke vagyok a csapatra és köszönjük mindenkinek, akik mellettünk álltak és segítettek minket. Rengeteg erőt, szeretetet és biztatást kaptunk, a szurkolóktól, és legfőképpen a családunktól, hiszen minden nap a legjobb teljesítményre sarkalltak minket. Ezt együtt értük el!!! Hajrá, Magyarország! Irány Tokió!

KOVÁCS ANETT, jobbszélső

Soha nem gondoltam volna életem során, hogy mindezt átélhetem és ennek a részese lehetek. Minden sportolónak ez az álma, és nekem egy nagy álmom vált valóra.

KLUJBER KATRIN, jobbátlövő

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon itt lehettem. Az Olimpia hatalmas álom volt, és sikerült megvalósítanunk!

SZUCSÁNSZKI ZITA, irányító

Az olimpiára való kijutás nekem belső megnyugvást és örömöt jelent ebben a kiszámíthatatlan, COVID-járvány alatti időkben!

KISFALUDY ANETT, beálló

Fantasztikus érzés és büszkeség részese lenni ennek a csapatnak! Örülök, hogy a befektetett munka megtérült és kivívtuk a tokiói részvételt. Nagy álom vált valóra, és ez óriási motivációt és energiát nyújt a következő időszakra!

HÁFRA NOÉMI, balátlövő

Nagyon örülök, hogy részese lehetek ilyen fiatalon ennek a csapatnak. Egy álom vált valóra, hogy kijutottunk az Olimpiára! Az elmúlt években voltak sikeresebb és kevésbé sikeres időszakaink így együtt, de a kijutás mindannyiunknak lökést adhat, a mindennapokra is!

CSISZÁR-SZEKERES KLÁRA, balátlövő

A kijutás kivívása óta érzelmi hullámvasúton ülök, egyszerre jut eszembe minden érzés, amit a kézilabdás éveim alatt átéltem, egészen pici koromtól mostanáig. Öröm, bánat, küzdelem, kitartás, szenvedés, büszkeség, hála, lemondás, akarat, remény… Kívánom, hogy még nagyon sokan átélhessek ezt a tökéletes kombinációt! Közhely, de tényleg így van: mindez egy támogató, biztos családi háttér nélkül nem sikerült volna!

SCHATZL NADINE, balszélső

Igazán még fel sem fogtam, de már a szerb meccs lefújása előtt küzdöttem az örömkönnyekkel. Elmondhatatlan boldogság és büszkeség van most bennem. Elmondhatom, hogy Olimpikon lettem!

MÁRTON GRÉTA, balszélső

Hatalmas boldogság és büszkeség, hogy a befektetett munkánk megtérült. Különösen nekünk, fiataloknak óriási elismerés, hogy részesei lehetünk ennek a csapatnak és ilyen nemes célokért küzdhetünk, mint az Olimpia. Ez a siker óriási löketet és pozitivitást ad majd mindannyiunknak az elkövetkezendő időszakra. Tele vagyok motivációval és alig várom a következő kihívásokat!

ELEK GÁBOR, szövetségi kapitány

Nagy öröm és büszkeség van bennem. Nagyon sok ember munkájának gyümölcse a kijutás, a játékosoké, a stábé, valamint a Magyar Kézilabda Szövetségé és az NB I-es Ligáé is. Mindenki mindent megtett azért, hogy az olimpián ott lehessünk. Ez az egész magyar kézilabdázás számára nagy siker. Köszönöm a csapatnak és az egész stábnak a munkáját, amely azt eredményezte, hogy mindenki egy irányba ment, így pedig végül ezen a hétvégén nem volt kérdés, hogy megszerezzük a kvótát.

DigiSport, MKSZ