A lengyelek elleni meccs lőtt kérdezték Gergőt a válogatott sajtótájékoztatóján.

A Fradi csapatkapitányát, Lovrencsics Gergőt kérdezhették az újságírók a magyar válogatott Lengyelország elleni mérkőzése előtt hétfő délután. Ez már csak amiatt sem meglepetés, hogy játékosunk 2012 és 2016 között sikeres éveket töltött Lengyelországban.

Szép emlékeim vannak arról a korszakról. Négy évet játszottam a Lech Poznanban, és tényleg nagyon szép sikereket értünk el, bajnokságot nyertünk, az Európa Liga csoportkörében is játszottunk. Jól ment a játék, sok gólt és gólpasszt értem el. Mindent összegezve: nagyon jó volt kint lenni.

A sajtótájékoztatón az is szóba került, Gergő lengyel felesége vajon kiért fog szorítani.

A feleségem nekem szurkol, ezáltal pedig most a magyar válogatottnak. Korábban, más sportágban volt rá példa, hogy egy magyar-lengyel mérkőzésen ő a lengyeleknek, én pedig a magyaroknak szurkoltam. Most viszont fociról van szó, ezért természetesen a magyar válogatottért szorít.

Arról is érdeklődtek labdarúgónktól, hogy a lengyel válogatott hol helyezkedik el erősségben a török, az orosz vagy a szerb csapathoz, azaz, azokhoz a válogatottakhoz képest, amelyekkel Nemzetek Ligája-selejtezős összecsapásokat vívhattunk.

A lengyel csapat szerintem picit erősebb, mint ezek a csapatok, főleg Lewandowski miatt. Az ellenfél első számú csatára jelenleg a világ legjobb játékosa, ezért is mondom azt, hogy a lengyelek erősebbek.

A magyar nemzeti tizenegy ellenfelét a korábban Magyarországon és Olaszországban is dolgozó szakember, Paulo Sousa irányítja majd.

A mester jól ismeri Paulo Sousát, pontosan tudja, hogyan játszatta az előző csapatait. Persze több variációra is fel fogunk készülni, hiszen mivel az első meccse lesz a lengyel válogatott élén, ezért nem tudjuk, hogy például három vagy négy védővel játszanak majd.

Lovrencsics végül arról beszélt, mivel teltek a válogatottnál töltött első napok.

A légiósok egyelőre nem voltak itt, és mivel kevesebben voltunk, ezért elsősorban a kis, dinamikus játékok, mozgások szerepeltek az előtérben. Ma lesz az első edzés, amikor mindenki együtt edzhet. Azaz most tudunk majd egészcsapatos taktikai elemeket gyakorolni.

Fradi.hu