Ketivel beszélgettek a hosszabbítás hátteréről.

Mit jelent számodra ez a szerződéshosszabbítás?
Biztos pontot kaptam, és ez nekem nagyon fontos. Alaposan meglepett, amikor szóltak, hogy szeretnének velem arról beszélgetni, hogy már most írjunk alá plusz két évet, hiszen még másfél év hátra volt a korábbi szerződésből is. Boldog vagyok, hiszen azt bizonyítja, hogy fontos vagyok, a csapatnak és a vezetőségnek is.

Folyamatosan a legjobb gólszerzők között látható a neved, és nemcsak a csapaton belül, hanem a bajnoki és a Bajnokok Ligája-ranglistán is. Alighanem sok klub örülne, ha a keretében tudhatna.
Hívtak más csapatoktól, de a maradásom mellett sokkal több ok volt a fejemben. Sokat jelent számomra például, hogy már most jelezték, szükség van rám, hogy közel tudhatom magamhoz a családomat, motiválnak a kitűzött célok és komoly szerepet kapok a csapatban. Jólestek a szurkolóktól kapott üzenetek is – sokan mondták, amikor néhányan távoztak, hogy nagyon nem szeretnék, hogy én is elmenjek. Pedig ők is tudták, hogy 2022-ig fix a szerződésem, mégis aggódtak. Csak azt sajnálom, hogy nem lehetnek velünk személyesen a sportcsarnokban, nagyon örülök majd, ha végre itt lehetnek, és talán kicsit ők is nekem.

Hogy kezeled a népszerűséget?
Érzem, hogy ez elvárásokkal is jár, de elbírom ezt a terhet. Az elején kicsit tartottam attól, hogy mi lesz, ha a nagyon jó kezdés után esetleg visszaesik a teljesítményem, mert nem lehet mindig csúcson lenni, hiába akarok. Nem nyomaszt az elvárás, talán azért sem, mert akkor is kapok üzeneteket, amikor hullámvölgyben vagyok. Olyankor adja a legtöbbet, hogy leírják, mellettem, mellettünk vannak, csak bízzak magamban. Ez mindig megerősít abban, hogy meg tudom csinálni.

(…) Elek Gábor mondta korábban, hogy gengszter vagy a pályán. Nyáron érkezett a keretbe egy hozzád hasonló, ugyancsak balkezes játékos, aki hasonlóan váratlan és „lehetetlen” megoldásokkal hívja fel magára a figyelmet, mint te…
Angela is olyan bolond, mint én… Volt egy-két figura, amit előre megbeszéltünk, de a legtöbbször spontán jönnek ezek a labdalopások vagy trükkök. Szükségem van erre a vagányságra, egy-egy extra, látványos gólra, és szerintem ettől a sportágunk is érdekesebb. Angitől sokat tanulok, szemtelen, de okos a pályán és rutinosan csinálja ezeket, szeretnék még ellesni tőle néhány megoldást.

Mit gondolsz, mi kell ahhoz, hogy eredményes legyen a Ferencváros?
Szerintem jó felé indultunk a nyáron, akik jöttek, mind a csapat stabil, meghatározó tagjaivá váltak. A védekezés a legfontosabb, és többször is megmutattuk már, hogy a legmagasabb szinten is képesek vagyunk jól teljesíteni, hogy egyetlen meccsre se feltartott kézzel megyünk ki. Persze, sok munka áll még előttünk, fejlődnünk kell, de bízom benne, hogy sikeresek leszünk!

Mit remélsz a következő három és fél évtől?
Először is azt, hogy lesz végre egy teljes, normális idényem a Fradival, ahol nem jön közbe semmi, mert ilyenhez még nem volt szerencsém… Persze, így is rengeteget léptem előre, mióta itt vagyok, talán fejben a legtöbbet, de természetesen akadnak olyan mozdulatok is, amit itt tanultam Gábortól és a rutinos játékosoktól. Hiszem, hogy a következő időszakban kihozhatom magamból a maximumot. A Fradival nagy célok vannak előttünk, ezek elérésben pedig én is szeretnék részt venni.

Teljes beszélgetés: Fradi.hu