Endit kérdezték a mai örökrangadó előtt.

Botka Endre

A magyar bajnokságban kiegyensúlyozottan teljesítettünk, ennek köszönhetően megnyugtató előnnyel várjuk a folytatást, úgyhogy a tavaszi szezon egyik nagy feladata a Magyar Kupa elhódítása lett volna. Sajnos nem sikerült, a vereség pedig nyomot hagyott a játékosokban. Nem tudnék egyetlen okot megnevezni, ami a búcsúhoz vezetett, a játék valamennyi elemében hibáztunk, túl sok átadást rontottunk el, és hiába birtokoltuk többet a labdát, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Viszont, ha eddig esetleg lankadt volna a motiváció a bajnokit illetően, most itt az alkalom, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek.

Az MTK játékosai vélhetően most is ott lihegnek majd a nyakunkon, de meg kell próbálnunk előnyt kovácsolni a helyzetből. Ilyenkor elég egyetlen hiba az ellenfél játékosától, elég egyetlen csúszás, és a labdakihozatal után máris üres terület nyílik előttünk. Hogy a meccsen Varga Rolanddal is szembekerülhetek? Eddig is többször játszottam a barátaim ellen, és rendre megoldottam a feladatot. Nyilván jól ismerjük egymást, de szerintem az egy az egy elleni párharcoknál ez inkább a hátvédnek előny.

Nem gondolom, hogy bárki motiválatlanná vált volna. Minden labdarúgó pályafutásában előfordulnak kisebb-nagyobb hullámvölgyek, ez teljesen természetes. Ugyanakkor az edzéseken semmi jelét sem látom annak, hogy bárki elkényelmesedett volna, mindenki keményen dolgozik azért, hogy a lehető legjobb formában legyen a következő meccsen.

NS