Dénes elmondta, hogy a hétvégi teljesítményéből is erőt meríthet a mai Magyar Kupa összecsapásra.

– A 2020/2021-es idényben veretlenek vagyunk a MOL Fehérvár ellen, legutóbb február 7-én, a Groupama Arénában 2-0-ra győztük le az elmúlt hetekben nyeretlen riválist. Kijelenthető, hogy az előzmények a Fradi mellett szólnak?
– A kupa az mindig más azért, tudjuk, hogy most egy meccsen dől el a továbbjutás, éppen ezért nem is nagyon szeretnénk azzal foglalkozni, hogy a Fehérvár milyen formában van, vagy hogy a két eddigi egymás elleni mérkőzés hogy alakult. Nyilván abból önbizalmat tudunk meríteni, hogy egy-két hete le tudtuk győzni a Fehérvárt hazai pályán, de ne feledjük, azóta voltak változások az ellenfélnél, bizonytalan, hogy milyen felállásban lép pályára vagy egyáltalán kikre tud számítani. Biztos vagyok benne, hogy a Fehérvár játékosai átérzik ennek a mérkőzésnek a jelentőségét, hiszen ez az egyetlen lehetőségük van, hogy trófeát nyerjenek az idén, szóval biztos, hogy egy nagyon éles meccs vár ránk.

– A szombati bajnoki után Sergei Rebrov is kihangsúlyozta, hogy milyen fontos számunkra is a kupaszereplés.
– Az elmúlt három évben nem sikerült megnyernünk a Magyar Kupát, ez egyértelműen hiányérzetet jelent számunkra, egyúttal hatalmas motivációt is ad a szerdai mérkőzéshez. Várjuk a Fehérvár elleni találkozót, bízunk benne, hogy jó formát fogunk mutatni és meg tudjuk nyerni a meccset.

– Bár nem jellemző rá, a vezetőedző a szombati mérkőzés után külön is kiemelte a teljesítményedet. Mit szóltál hozzá?
– Szombaton azért voltak olyan szituációk, amikor olyan helyzetbe kerültünk, hogy már tényleg csak én segíthettem, szerencsére ez sikerült is. Nyilván örülök neki, hogy Sergei Rebrov is úgy látta, hogy hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez, de ez már történelem, jelenleg minden idegszálunkkal a szerdai mérkőzésre koncentrálunk. A szombati teljesítményből nekem is erőt kell merítenem és még nagyobb önbizalommal kell pályára lépnem holnap.

Fradi.hu