Korábbi kiváló játékosunk, fiókcsapatunk jelenlegi edzője azt is elmondta, mely légiósainkat tartja a legtöbbre.

Tényleg megtörténhet az, hogy a Ferencváros legendás labdarúgója, ikonikus alakja, Lipcsei Péter nem a zöld-fehérek kispadján debütál majd az NB I-ben?

A szakember 2017 óta irányítja az NB II-ben jelenleg hetedik helyen álló Soroksár csapatát, az FTC-ben 648 mérkőzésen pályára lépett, ezzel abszolút klubrekorder, 58-szoros válogatott exfocista várja már, hogy bemutatkozhasson az élvonalban vezetőedzőként. Még akkor is, ha ez nem a Fradinál jön össze…

Felvetődik a nevem gyakran az első osztályú csapatoknál, de konkrétumokig nem jut el az ügy. Nem vagyok ellenére, hogy más egyesület színeiben debütáljak trénerként a legmagasabb ligában, de ahhoz egy komoly ajánlatnak kell érkeznie – mondta Lipcsei Péter a Blikknek. – A szurkolók szerintem megértenék, a mai labdarúgás már nem az érzelmekről szól, és muszáj ennek mentén meghozni a döntéseidet is. A Ferencvárosban viszont szívesen lennék akár stábtag is, de Szerhij Rebrov érthető módon, más szakemberekhez hasonlóan, hozta magával a csapatát.

A Fradi-tábor kedvence szerint nem feltétlenül az ukrán vezetőedzőre jellemző katonás rend a kulcs a gárda sikerességében.

A szigor tőlem sem áll messze. Rebrov szerencsés helyzetben van, mivel minden posztra akad két kimagasló tudású játékosa. Nálam, aki rosszul játszik, valószínűleg a következő fordulóban is a kezdőbe kerül, a Ferencvárosban viszont lehet padoztatni valakit, ha nem megfelelően teljesít. A taktikai fegyelmet azonban érdemes ellesni a bajnoktól – tette hozzá Lipcsei, aki még mindig „kapja a beszólásokat” a soroksáriak találkozóin az ellenfél drukkereitől. Ám azt mondja, nincs már ezzel gondja, leginkább csak mosolyog az egészen.

Minőségi FTC-légiósok

Lipcsei nagyon örült, hogy a Ferencváros negyedszázad elteltével az ősszel újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Úgy gondolja, a minőségi légiósoknak nagy szerepük volt a sikerben.

Tokmac, Boli vagy Laidouni játékát emelném ki, akik nagyon szép focira képesek, s erősségeik a mai Fradinak. A védelemből pedig Blazic az, akinek a teljesítményét a legtöbbre értékelem – vélekedett az FTC-legenda.