Illés Annát és Vályi Vandát kérdezték a trieszti olimpiai selejtezőről.

A magyar válogatott január 19-én Izrael ellen kezdi meg a szereplést, majd másnap Kazahsztán, ezt követően pedig Görögország ellen száll medencébe. A görögökkel napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. január 17-én, a hazai Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén futottunk össze, és győztük le őket 13-10-re. Azon a mérkőzésen Illés kétszer, Vályi pedig egyszer volt eredményes.

A trieszti tornán ezt követően jöhet a szlovák vagy a francia csapat, melyekkel szintén összefutottunk a 2020-as hazai rendezésű Eb-n: előbbit ugyancsak a csoportmérkőzések alatt, utóbbit a negyeddöntőben sikerült két vállra fektetnünk.

Az esélyekről, a felkészülésről, valamint társai jelenlétének fontosságáról az FTC-t nyár óta erősítő Vályi Vandát nyilatkozott.

Játékra éhes izgatottság van bennünk – kezdte a 21 éves, több poszton is bevethető játékos. – Arról beszélgettünk a többiekkel, hogy 7-8 hét munkát végeztünk el egyetlen óráért, hiszen a holland-olasz kettős valamelyike ellen dőlhet el a sorsunk. Bárhogy is alakul, mi eddig is mindent megtettünk és ez ezen a tornán sem lesz másként. Nagyon örülök Orsi jelenlétének, mivel így eggyel több zöld-fehér játékos van a keretünkben. Attól függetlenül, hogy ő a tartalékkapus, készenlétben kell lennie, mert bármikor úgy adódhat, hogy be kell szállnia. A bekkposztért vívott harc az utolsó pillanatig kiélezett volt, ám végül nem Máté Zsuzsira esett a döntés – mondta Vályi Vanda.

A buszút során Illés Annát is telefonvégre kaptuk, aki szintén bizakodóan várja az előttük álló mérkőzéseket.

Hosszú ideje nem játszottunk mérkőzést a válogatottal, így már az első összecsapást is nagyon várom. Ez a torna egy kicsit más felkészülést igényelt, mint amit eddig megszoktunk. Egy világverseny esetén a szünnapokon tudtunk készülni a következő ellenfélre, most viszont korábban fel kellett térképezni ellenfeleinket. Az olasz csapatnak nagy erőt adhat a hazai pálya, a holland szintén erős, masszív együttes, de róluk jó emlékeink vannak, hiszen ellenük szereztük meg a hazai Eb-bronzérmét.

Fradi.hu