Afrikai ellenfelünknél többen is pozitív eredményt produkáltak a koronavírus tesztelésen.

Miután a Zöld-foki Köztársaság Egyiptomban tartózkodó csapatában négy újabb COVID-pozitív eset történt, kétséges, sorra kerülhet-e pénteken este, magyar idő szerint 20:30-tól a magyar válogatott nyitómérkőzése az afrikai együttes ellen.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint a Zöld-foki Köztársaság együttese pályára léphet pénteken, amennyiben legalább 10 játékosa és 2 stábtagja negatív COVID-teszteredményt produkál. Ellenkező esetben a mérkőzést törlik, és a magyar válogatott 10-0-s gólkülönbséggel megkapja a 2 pontot.

Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést – mondta el Nagy László, az MKSZ alelnöke a helyszínen. – A programunkon nem változtatunk, úgy készülünk, hogy lesz találkozó, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) felé a német együttessel közösen kifejeztük aggodalmunkat, hiszen a játékosaink egészsége a legfontosabb. Emellett arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van.

MKSZ