A korábban az AHL-ben is szereplő Kóger Dániel átigazolására az orvosok is rábólintottak.

Az FTC-Telekom 2020. december 1-jétől szerződteti a játékost, miután az orvosi szakvélemények szerint rehabilitációja a megfelelő ütemben halad, és a tervezett menetrend szerint bevethető lesz.

Nagyon nem kell bemutatni Dani képességeit, pályafutása eddigi eredményei és játéka önmagukért beszélnek. Sokszoros válogatott játékosról van szó, a nemzeti csapat egyik alapemberéről, aki egészségesen bármelyik klubnak hatalmas erőssége lehet. Jól ismerem emberileg és szakmailag is, tudom, mekkora potenciál van benne. Egészségesen komoly erősítést jelenthet. Jelen pillanatban még zajlik a rehabilitációja, de bízom benne, hogy minden a tervek szerint halad. Újabb rutinos magyar válogatott hokissal erősödik a keretünk, aki egészen biztosan hatalmas motivációval ragadja majd meg a kínálkozó esélyt, miután nevelőegyesülete nem hosszabbította meg a szerződését” – nyilatkozta az átigazolás hátteréről vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs.

Egyre közeledtem ahhoz, hogy a rehabilitációm véget érjen és újra jégre léphessek. Novemberig kivártam, utána viszont mindenképpen lépnem kellett, hiszen nem volt még érvényes szerződésem a szezonra. Miután a Fehérvár egyértelművé tette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésemet, több megkeresést is kaptam. Mindenképpen Magyarországon belül akartam váltani, így nagyon nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy egy olyan klub, mint a Ferencváros megkeresett egy ilyen ajánlattal, amely ráadásul a jelenlegi helyzetemet is maximálisan figyelembe veszi. A Fradi az elmúlt két év alapján jelenleg az Erste Liga legerősebb csapata. Olyan csapatba kerülök, ahol minden játékos maximálisan tiszteletben tartja és betartja az edzői utasításokat, egy hatvan percen keresztül megalkuvást nem ismerően dolgozó, melós, nagyszívű csapatról van szó, amelynek a képességeit a Fehérvárral mi is a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg januárban a Magyar Kupa döntőjében. Egyénileg is kiváló játékosok alkotják, ráadásul nem titok, hogy több barátom is a Fradiban jégkorongozik, így egészen biztosan remek közegbe kerülök. Nagyon szimpatikus minden az együttes körül, örülök a lehetőségnek” – nyilatkozta Kóger Dániel.

Bővebben: Fradi.hu