Női pólósaink rangadót játszanak a bajnokságban.

Női vízilabda, OBI, alapszakasz, 7. forduló
Népliget, 19.30: Ferencváros – Dunaújvárosi Egyetem
TV: M4 Sport

Csabai Dóra így várja az esti meccset:

Többször videóztunk az elmúlt hetekben, de elsősorban a saját játékunkkal foglalkoztunk, azt elemeztük, hogy miket hibáztunk és mi az, amit ki kell javítani. Persze előkerült a Magyar Kupa-elődöntő felvétele is.. Az emberelőnyeinket nem jó százalékkal használtuk ki, hiába voltak meg a lehetőségeink, nem tudtuk gólra váltani azokat, míg a dunaújvárosiak belőtték a saját helyzeteiket, így már a meccs elején nagyobb különbség alakult ki a két csapat között. Magunk miatt fontos, hogy jól teljesítsünk ezeken az őszi bajnokikon is. Nekünk kell a visszaigazolás, hogy a befektetett munka megtérül. Ki vagyunk éhezve arra, hogy egy erős csapat ellen is jól teljesítsünk. Mindenkinek a fejében ott van, hogy beleteszi hétköznap a munkát, de aztán hétvégén nem jön ki, mint ahogy az UVSE elleni meccsen is így történt. Ez rossz érzés. Keményen dolgozunk, hogy ez ne forduljon elő többet.

Fradi.hu

Csapatunk kiválóságával, Vályi Vandával a Magyarock beszélgetett:

Miért döntöttél a váltás mellett?
Hat évet töltöttem Dunaújvárosban és annak ellenére, hogy jól éreztem ott magam, nem láttam azt, hogy mint civil léptem volna bármerre is. Hiányzott a „Vanda” része az életemnek és Dunaújvárosban már nem láttam a lehetőségeket, másodsorban pedig az, hogy 6 éve folyamatosan ugyanabba az uszodába jártam, minden ugyanaz volt, mindig ugyanazt csináltam, az befásított, ezért nem akartam a hetedik évet is ott elkezdeni, mert úgy éreztem, rossz hatással lettem volna a társaimra, az edzőimre, a klubra. Nem akartam, hogy azt lássák rajtam negatív vagyok, holott semmi konkrét probléma nincs. De eljöttem, és a civil életemet is elkezdtem.

Mit takar ez a „civil élet”?
Dunaújvárosból nagyon megterhelő lett volna másik városba átjárni egyetemre. Úgy voltam vele, ha idén is olimpiai év lesz, megkönnyítem magamnak a vízilabdát, és a sporton túli életemet is ehhez igazítom. Ha bármelyik másik városba mehettem volna, akkor is Budapestre jöttem volna inkább tanulni. El is kezdtem a természetgyógyászatot, bár ez még csak felnőttképzés és nem egyetem.

Milyen hat év után egy új városban? Milyen Budapesten?
Sosem voltak nagy igényeim az élethellyel kapcsolatban. Egert imádom, de Dunaújvárosban is jól tudtam érezni magam, Budapest pedig a nyüzsgés. Ha össze kéne hasonlítanom őket, Eger, mint az önmegvalósító énem központja, ott Vandus vagyok. Dunaújváros a professzionalista énem kialakítója, Budapest pedig – bízom benne – rengeteg új dologgal fog engem várni. Könnyen alkalmazkodó típus vagyok, így a pesti tempóhoz is könnyen idomultam. Meg a világ egyik legszebb városa. Bár Pesten élek, de a budai oldalt jobban kedvelem, főleg a víz melletti részeket, bár a civil életemet nem tudnám medence mellett, mondjuk edzőként elképzelni, de azt vettem észre magamon, hogy szabadidőmben keresem a víz társaságát.

Milyen a Fradiba lejárni?
Családiasból családias csapatba jöttem. Ahogy terjedt a vírus, beszűkültek a lehetőségek és a sok „kérő” közül a Fradi maradt, és én örömmel jöttem. Élvezem a változást és bár az eredményekben még annyira nem állunk jól, a játék képével én sem vagyok még elégedett, ezért pakolom is rendesen magamra az elvárásokat. Persze, még alkalmazkodni kell, csiszolódni, amely folyamatnak még a közepe-vége felé tartok. Azért is jöttem szívesen ide, mert tudtam, kikkel fogok együtt játszani, a csapat nagy részét már ismertem a junior, illetve felnőtt válogatottból, van olyan, akivel Dunaújvárosban játszottunk már együtt, de például Máté Zsuzskát még Egerből ismerem. A hangulat jó, viszont azt érzem – és ezt őszintén elmondom – még nem álltunk össze, pedig túl vagyunk már a Magyar Kupa sorozaton, viszont remélem, hogy az ottani gyengébb eredmény kellett ahhoz, hogy majd a bajnokságban sikeresek legyünk. Négy éve van női gárdája a Ferencvárosnak, és eddig valami mindig hiányzott, de úgy érzem, most már a célegyenesben vagyunk ahhoz, hogy megragadjuk az alkalmat és áttörjük a falakat, onnantól a határ pedig a csillagos ég, hiszen sok jó játékos van most a csapatban.

A teljes interjú: Magyarock