De van még reménysugár.

Mint arról beszámoltunk, a Red Bull Salzburg teljes csapata ismét karantén alá került, miután a Rapid Wien elleni vasárnapi bajnoki közben kiderült, hogy a szombaton levett koronavírus tesztek hat játékosnál pozitív eredményt mutattak. A klub így egyelőre nem engedi el a nemzeti csapatokhoz a válogatott játékokat, Szoboszlai Dominikot sem, de a helyzet akár már ma este változhat. A hétfői tesztek eredményét nagyjából 20 órára várják a klubnál.

A Nemzeti Sport Online osztrák forrásból úgy értesült, a Red Bull Salzburg játékosait hétfőn délelőtt tesztelték a vasárnapi, hat pozitív teszteredmény után és 20 órára várják a klubnál az új tesztek eredményét. Ha mindenki negatív lesz, azok is akiknél a vasárnapi eredmény pozitív volt, akkor elengedik a válogatott játékosokat a nemzeti csapatokhoz, köztük Szoboszlai Dominikot is, aki csütörtökön léphetne pályára az Izland elleni Eb-selejtezőn.

Arra a Salzburg is utalt a hétfői közleményében, hogy szeretnék tisztázni a szombati és pénteki tesztek eredményei közötti eltérést, ugyanis pénteken még minden játékos negatív tesztet produkált, és ennek tudatában lépett pályára vasárnap a Red Bull a Rapid Wien elleni bajnokin (1–1, Szoboszlai gólpasszt adott). A klub tájékoztatása szerint meccs közben szereztek tudomást a hat pozitív eredményről, de sajtóhírek szerint nem teljesen egyértelmű a tesztek eredménye, ezért is volt szükség újabb vizsgálatra minden játékosnál.

Amit jelen helyzetben biztosan tudunk: Szoboszlai az MLSZ hétfői Twitter-bejegyzése szerint ma délután indult volna haza a válogatotthoz, de amíg az újabb teszteknek nincs eredménye, nem kelhet útra. Ha a mai tesztek negatívak, akkor legkésőbb kedden a középpályás csatlakozhat a válogatotthoz. Ha ismét lesz pozitív eredmény, akkor kedden újabb tesztekre kerülhet sor és további egyeztetések függvénye lehet, a válogatott játékosok utazása.

Amit még fontos leszögezni: Szoboszlai eddig minden alkalommal negatív tesztet produkált, ahhoz, hogy maradjon esély a csütörtöki, válogatott szereplésére, ennek mindenképp így is kell maradnia.

forrás: nso.hu