Korábbi bombázónk mellett a Videoton egykori gólvágóját, Tieber Lászlót kérdezték a mai bajnokiról.

A labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának rangadója előtt a Videoton egykori gólvágója, Tieber László szívesen emlékezett arra, amikor az Üllői úton, a Nyilasi Tibor fémjelezte Fradit 5-2-re legyőzték úgy, hogy három góllal segítette csapatát. Pedig a zöld-fehérek kapujában a legendás Géczi István állt.

Ma már más a helyzet – mondta az egykori veszélyes támadó. – Erős, jó csapat a Ferencváros, ráadásul Tokmac és Boli semlegesítése fejfájást okozhat a hazai védőknek. A kapusunk, Kovácsik Ádám is maródi, kérdéses, hogy pályára léphet-e.

Tieber szerint nagy előnyt jelenthet a vendégeknek, hogy kispadjuk jóval „hosszabb”, ezért ha Rebrov edző a huszonegyedik vagy huszonkettedik játékosát dobja a mély vízbe, az sem menne a csapatjáték ro­vására. – Ez az oka annak, hogy szerintem az FTC nyer, én már a döntetlennek is örülnék.

Szőke István, a Fradi egykori nehézbombázója – meglepetésre – a döntetlennel is elégedett lenne.

Ha Lovrencsicsék úgy hajtanak és küzdenek, mint a Dinamo Kijev ellen 0-2 után, remek meccs ígérkezik – jelentette ki Szőke István, a Ferencváros egykor volt jobbszélsője, aki egy, a Népstadionban játszott Vidi elleni meccset örökre megőrzi emlékei között. 3-0-ra nyertek, két gólt lőtt, amire Albert Flórián, a Császár is csettintett.

Szerintem döntetlen lesz a végeredmény, de talán sikerül begyűjteni a három pon­tot is, mert van egy Lionel Messink Tokmac személyében. Ha a sóstói stadionban nyer a Fradi, az lendületet ad a Juventus elleni BL-meccsre is.

Bors