Női kéziseink Dániában folytatják a sorozatot fiatalokkal kiegészült szűk kerettel.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 4. forduló
Dánia, Esbjerg, 14.00: Team Esbjerg – Ferencváros
TV: SportTV

Az utazásról a FradiMédia készített rövid összeállítást:

Elek Gábor

Ezt a mérkőzést így is, úgy is le kell játszani, szóval megpróbáljuk így lejátszani. Olyan helyzetben vagyunk, mint amilyenben még soha, de nem fogok siránkozni. Nagy segítséget jelentenek a fiatalok, minden feladatot megcsinálnak, miközben féltem is őket, hiszen a magyar ifi első osztályból hatalmas ugrás hirtelen betoppanni a Bajnokok Ligájába — mondhatni szakadéknyi a különbség… Jelenleg ez a csapat, a keret, ennek megfelelően dolgozunk, úgy készültünk, ahogy eddig is. Még ebben az összetételben is szeretnénk egy szintet tartani, nem azért megyünk, hogy kivégeztessük magunkat: ameddig lehet, próbáljuk tenni a dolgunkat, de ez nem fog menni végig. A legfontosabb, nehogy összeszedjenek a játékosok súlyosabb sérülést, mert ez sem a Fradinak, sem a válogatottnak, senkinek sem hiányzik. Viszont, ahogy már korábban is megígértem, a humorérzékünket nem fogjuk elveszíteni, mert másként tényleg nem lehet. Zéró stresszel készülünk, és igyekszünk önmagunkat is szórakoztatni ezzel a meccsel.

NS

Német átlövőnk, Alicia Stolle örömmel jelezte közösségi oldalán, hogy hosszú idő után újra pályára léphet:

View this post on Instagram

Tomorrow it’s finally time for my comeback after 7 hard months 💪🏼💚 I want to say „thank you“ to the doctors and physiotherapists in Germany and in Hungary, to my teammates, to the club and to everybody, who helped me in this time. Especially to my lovely people at home for always being by my side 🤍 .. ___ Unfortunately the corona virus hit our team more than hard, but we will fight till the end for our girls at home and try to make the best of it! Gyerünk csajok! 🤗 • @team_esbjerg_official vs. @ftc_kezilabda in the @ehfcl • Sunday 14:00h live on ehftv.com ___ #ehfcl #championsleague #ftckezilabda #ferencvaros #ftc #comeback #handball #kezilabda #hajrafradi #timetoshine

A post shared by Alicia Stolle (@aliciastolle) on

A hazaiak osztrák játékosát, Sonja Freyt a DániaSport kérdezte: “Az FTC nagyon jó csapat, szemre is tetszetős, ahogy és amilyen kézilabdát játszanak. Ezen túlmenően az utánpótlás-képzésük is jó, mindig előhúznak egy-egy erős játékost, ami kiemeli a klubot a többi közül. A jelenlegi vírushelyzetben nem tudjuk, kikkel érkezik az FTC, de teljesen mindegy, ha nyerni akarunk, akkor csúcsteljesítményt kell nyújtanunk, különben nem lesz esélyünk.