Elek Gábort kérdezték a hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzésről. Női kézilabda csapatunk a sorozatra újabb fiatalokat nevezett be: Bánfai Virág , Ferenczy Diána és Kovalcsik Jázmin is szerepel már a játékoslistánkon.

A koronavírus-járvány által megtizedelt Ferencváros női kézilabdacsapata ifjúsági korú játékosokkal kiegészülve utazik a dán Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre.

Hat ifi játékost hoztunk fel, közülük négyen velünk tartanak Dániába a vasárnapi összecsapásra. Pár percet már tudnak segíteni, az jó. Nagyon lelkesek, de nem lehet őket egy lapon említeni a válogatott játékosokkal” – mondta csütörtökön az M1 aktuális csatornának Elek Gábor vezetőedző, aki hozzátette, ilyen körülmények között nagy reményeik nem lehetnek, de nem feltartott kézzel lépnek pályára.

A szakember kifejtette, ebben a helyzetben fokozottan figyelnek majd a játékosok testi épségére, a legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg.

Próbáljuk megőrizni a humorérzékünket, mert nyafoghatunk mi kedvünkre, de ez nem fogja megváltoztatni a helyzetet. Próbáljuk kihozni, amit ebből ki lehet. Teljes kerettel nem lenne megoldhatatlan feladat” – összegzett Elek Gábor, aki elárulta, egy-két játékos talán a jövő hét utáni héten már visszatérhet.

A Ferencváros három hete nem lépett pályára, mert a Vipers Kristiansand elleni, szeptember 19-i BL-mérkőzés előtt kiderült, hogy a Norvégiába utazott csapatból többen megfertőződtek a koronavírussal. Az együttesnél összesen tízen betegedtek meg, emiatt azóta elhalasztották valamennyi bajnoki találkozójukat, illetve a francia Metz elleni BL-összecsapást is.

MTI