A norvég futballban nagy elismertségre szert tevő korábbi magyar válogatott támadót kérdezték.

A Moldénak semmi sem sikerült a Sandefjord ellen, hat új ember kapott szerepet a Ferencváros elleni meccs után, és nem igazán éltek a lehetőséggel. Alig dolgoztak ki helyzetet, és a Sandefjord megérdemelten nyert. Szerintem lesz következménye ennek a meccsnek, hogy ki játszik kedden, még nehéz megmondani, de akik játszottak, nem igazán bizonyították be, hogy helyük van a kezdő tizenegyben” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Kovács Péter, a Sandefjord női csapatának a másodedzője.

A BL-playoff első meccse 3-3-ra végződött, így a Moldénak mindenképpen gólt kellene szereznie a továbbjutáshoz, de ehhez a szombati forma kevés lesz. „Az utóbbi időben semmi nem sikerült a pályán, lassan támadnak, a védekezésük sem úgy működik, ahogy kellene. Mindenféleképpen jobb teljesítménye kell nekik nyújtani, ha tovább szeretnének jutni, de bizakodnak, és azt mondták, hogy képesek lesznek gólt rúgni Budapesten is. De én úgy érzem, hogy a Ferencvárosnak most már jobb esélye van a továbbjutásra az első meccs után” – vélekedik Kovács Péter.

Ha valóra válnak a ferencvárosi álmok, az nemcsak erkölcsi, hanem anyagi megbecsüléssel is jár: a BL-csoportkörért 5,5 milliárd forintot, avagy az éves költségvetésénél is valamivel több pénzt zsebelhet be a Rebrov-csapat. És ez még nem minden! „A Bajnokok Ligájában egy pont is majdnem egymillió eurót ér, ez mai árfolyamon több mint 300 millió forint, ez is jelentősebb az Európa Ligához képest, még akkor is, ha tudjuk, hogy valószínűleg a Bajnokok Ligájában valószínűleg kevesebb pontot szerezne a főtáblán a Ferencváros, mint az EL-csoportkörben” – mondta Szabados Gábor sportközgazdász.

A Fradi a BL-csoportkörrel a saját fényes jövőjét alapozhatja meg, épp egy norvég csapat, a Rosenborg mintáját követve. „Nagyon sok példát láttunk arra, hogy egy-egy kisebb országokból egy csapat hogyan tudta lépésről lépésre felépíteni magát, és stabil csoportkörös csapattá válni. Pont Norvégiában volt ilyen a Rosenborg, amely éveken keresztül ott volt mindig, általában a Bajnokok Ligája csoportkörében, de legalább az Európa Ligában, mert így, lépésről lépésre fel tudta építeni magát” – vetette össze Szabados Gábor a Rosenborgot a Ferencvárossal, amely tavaly EL-főtáblás volt, ez pedig már idén is biztos, de egy Molde elleni sikerrel 25 év után ismét BL-csoportkörös lehetne a zöld-fehér csapat. Az idegenbeli 3-3 után erre jó esély is van, akár egy döntetlen is elegendő lehet a Bajnokok Ligájához.

DigiSport