A csoportkör realitás lehet volt kapusunk szerint.

Mentálisan rendben van a csapat, a bajnokságban is remek teljesítményt nyújt. A Bajnokok Ligája selejtezőjében eddig két jó erőkből álló együttest búcsúztatott a Ferencváros. Emlékszem, anno a Djurgardennél is örültek, hogy a Fradit kapták a sorsoláson, utólag pedig savanyú volt a szőlő. A Celtic ellen pedig egyáltalán nem az FTC volt a favorit, mégis szép sikert ért el idegenben. Ez nagy fegyvertény lehet a Dinamo ellen, annak ellenére is, hogy a szurkolók nem lehetnek ott a stadionban.

Korábbi FTC-játékosként pontosan tudom, hogy a szurkolótábor tényleg a 12. tagja a csapatnak. Velük könnyebb lenne, abban biztos vagyok, ám így is van esélye továbbjutni a Fradinak. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy a horvát bajnokság erősebb, mint a magyar. Ha a két sorozatot nézzük, az Európa Ligában lehet realitás a csoportkör. De mindig a következő lépcsőfokra kell fellépni, és ez most az, hogy a Ferencváros legyőzze a Dinamo Zagrebet.

Egy csoportkörből aztán a továbbjutás függ attól is, hogy milyen csoportba kerül a csapat. A magyar futball erejét mutatja, hogy a 2016-os Európa-bajnokság előtti pótselejtezőn a válogatott legyőzte Norvégiát, amely a sorsolás után nagyon boldog volt, aztán legalább ekkorát koppant. Később a kontinenstornán is bejutott a nyolcaddöntőbe a válogatott. Előbb-utóbb el kell jönnie annak az időnek, hogy magyar klub(ok)ért szoríthatunk az egyenes kieséses szakaszban is valamelyik európai kupasorozatban.

Dibusz Dénes nagyon jó képességű kapus, a 2019–2020-as évadban még jobb teljesítményt nyújtott, mint az azt megelőzőben. A Gróf Dávid – aki szintén nagyszerű kapuvédő – által rá gyakorolt nyomás a legjobbat hozta ki belőle. A szakvezetés neki szavazott bizalmat, és ő élt is vele. Az érthető, hogy Dávid védeni szeretne, ezért klubot váltott. Úgy gondolom, egy olyan csapatnak, mint a Ferencváros, teljesen normális, hogy két kiemelkedő képességű kapusa van, jelen esetben Dibusz Dénes és Bogdán Ádám.

forrás: index.hu