Büszke a mesterhármasára támadónk és bizakodva várja a BL-selejtezőt.

Nehéz megmondani, mikor voltam jobb formában” – gondolkodott el Tokmac Nguen, a Ferencváros 26 esztendős támadója.

A múlt idényben talán jobban ment a játék, az más kérdés, hogy most több gólt rúgok. Szerencsére, ez még mindig messze van attól, amire valóban képes vagyok. Az idény elején járunk, alig ment le néhány mérkőzés, szóval lesz időm még belelendülni.

A játékos elmondta, őt is meglepte némileg, hogy ilyen remek formában kezdte az idényt, hiszen a játékosoknak – főként a támadóknak – általában szükségük van néhány mérkőzésre, mire elkapják a fonalat. Tokmac Nguen szerint éppen ezért csodálatos játék a labdarúgás, sosem lehet tudni, mit hoz a holnap.

Vannak olyan kérdések, amelyekre egyszerűen nincsenek válaszok. Nem tudnám megmagyarázni, miért kezdtem ilyen jól a szezont, a felkészülést ugyanolyan becsülettel végeztem máskor is, mint most. A lényeg, hogy jól megy a játék. Az önbizalmam a helyén van, amit a hét végi mesterhármas is mutat. Legutóbb jó néhány éve, Norvégiában értem el három gólt egy mérkőzésen, ám akkor sérülésből jöttem vissza, így a második csapatban kaptam szerepet. A Paksnak lőtt tripla felnőttkarrierem első mesterhármasa. Nem tagadom, hihetetlenül jó érzés volt, főleg, hogy ilyen rövid idő alatt értem el, fél óra sem kellett a három gólhoz. Büszke vagyok a teljesítményemre.

A Ferencváros szerdán 19 órától a horvát bajnok Dinamo Zagreb együttesét fogadja, és a senki sem bánná (persze a vendégeket leszámítva), ha Tokmac Nguen ott folytatná, ahol a tolnaiak ellen abbahagyta. A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, amelyik csapat győz (hosszabbítás, esetleg tizenegyesek után), az kétmérkőzéses párharcot játszhat a BL-főtáblára jutásért.

Álom lenne! – vágta rá a támadó. – A Bajnokok Ligájában a selejtezőkön is élmény pályára lépni, el tudom képzelni, milyen lehet főtáblás mérkőzést játszani. A Dinamo Zagreb nagyon erős ellenfél, az elmúlt idényben ellenünk is megmutatta, milyen szintet képvisel, és nem véletlenül jutott be végül a csoportkörbe. Ettől függetlenül kimondom: nem vagyunk esélytelenebbek! Tudjuk, mire számítsunk, mindenre felkészülünk. Egy mérkőzésen dől el a párharc, a zágrábiak sem futhatnak ki úgy a pályára, hogy a Ferencvárost biztosan elintézzük.

forrás: nso.hu