Kikaptunk a Bajnokok Ligája nyitófordulójában.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 1. forduló
Ferencváros 25-26 (12-16) Rosztov Don
Gólok: Klujber 7, Kovacsics 4, Háfra 3, Kovács 3, Malestein 3, Bölk 1, Kisfaludy 1, Márton 1, Schatzl 1, Szucsánszki 1

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

Az oroszok rajt-cél győzelmet arattak, mi nem vezettünk a BL-találkozón, végig mennünk kellett az eredmény után. Ebben főleg az első félidő második felében voltak problémáink, ekkor sok volt az eladott labda, a rontott lövés és kaptuk a leindítás gólokat is. A szünet után aztán sikerült összeszednünk magunkat, így alkalmunk adódott négygólos hátrány után az egyenlítésre is, de ahogy korábban a vezetést, úgy most az “ikszet” nem sikerült meglőnünk, a fordulásból pedig egyből büntetett a Rosztov, amely előnyéből egy gólt meg is őrzött, így elvitte a pontokat az Érd Arénából.

Bíró Blanka

Gratulálok a Rosztovnak, megérdemelten győztek. Nagyon sajnálom, hogy nem úgy mentünk fel az első félidőben a pályára, ahogy azt a másodikban csináltuk. Nem tudom, hogy mi lehetett a gond, természetesen sokkal jobb ellenféllel találkoztunk, mint eddig a bajnokság során, de bíztam benne, hogy azt a masszív védelmet most is meg tudjuk mutatni. Talán kicsit megijedtünk. Ezen mindenképpen javítani kell, egy ilyen szintű csapat ellen nem engedhetünk meg magunknak egy ilyen kezdést.

Elek Gábor

Gratulálok a Rosztovnak, megérdemelt győzelmet arattak. Az első félidőben nagyon gyáván kézilabdáztunk, a védekezésünk sodródott az eseményekkel, nulla kezdeményezőkészség volt. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a fő erősségünket, a támadójátékban a passzainkat, gyors játékunkat nem tudtuk játszani. Ez hellyel-közzel el is döntötte a mérkőzést. A második félidőben a védekezés és a kapusteljesítmény nagyon feljavult, ettől tudtuk szorosan tartani a mérkőzést. De egy ilyen szintű csapat ellen támadójátékban több kell, ha pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni. A morállal, mentalitással nincs problémám, de nagyobb hit kell ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzést meg tudjunk nyerni. Blani második félidei és Klujber Keti teljesítménye volt olyan, ami átlagon feletti, nem tudom senkinek azt mondani, hogy átlag alatt játszott, de csak két ilyen teljesítménnyel nem lehet nyerni.