Magabiztos sikerek a Magyar Kupában és a bajnokságban pólósainktól.

Női vízilabda, Magyar Kupa, csoportkör, 6. forduló
Szentesi VK 6–10 Ferencváros
Negyedek: 2-4, 1-1, 1-1, 2-4
Gólok: Vályi 3, Máté 2, Csabai 1, Illés 1, Kövesdi 1, Kuna 1, Muzsnay 1

Beszámoló: Fradi.hu

Az A-csoport végeredménye:

1. UVSE – 21 pont
2. Ferencváros – 18 pont
3. Egri VK – 15 pont
4. Szentesi VK – 6 pont
5. Tatabányai VSE – 0 pont

Petik Panna

Jó mérkőzést sikerült játszanunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani, de nem jó százalékban használtuk ki őket. Viszont a védekezésünk egészen összeállt, amit a hat kapott gól bizonyít.

Béres Gergely

Brusztos, jó mérkőzést játszottunk a Szentessel, gratulálok nekik. Nem tudtuk belőni a helyzeteinket, ellenfelünk jól védekezett, a kapus jól védett. A csapatomat dicséret illeti, hogy csak hat gólt kaptunk, nyertünk. Készülünk a hétfői Dunaújváros elleni mérkőzésre.

Férfi vízilabda, OBI, alapszakasz, 2. forduló
Ferencváros 15–6 Szegedi VE
Negyedek: 3-1, 3-1, 4-3, 5-1
Gólok: Jansik 4, Fountoulis 2, Jaksic 2, Vámos 2, Bicari 1, Fekete 1, Mezei 1, Nyíri 1, Sedlmayer 1

Beszámoló: Fradi.hu

Sedlmayer Tamás

Úgy vágtunk bele ebbe a meccsbe, hogy minél egyszerűbben szerettünk volna játszani, a hibákat elkerülve. Az elején ez egy kicsit döcögött és többen is elkövettünk olyan hibákat, amik abból is adódnak, hogy jó ideje nem játszottunk meccset. Tanultunk ezekből és összeállt a védekezés, a hat gól közepes teljesítmény, de elfogadható. Látszott, hogy a fizikális része még nem az igazi. De kezdésnek szerintem teljesen jó volt. Várjuk a folytatást, remélhetőleg nem lesz megszakításokkal tűzdelt szezonunk.

Varga Zsolt

Nagyjából az történt, amire számítottam, hogy talán a lendület nem fog hiányozni. De az elején volt sok pontatlan átadásunk, passzunk. Ezek mindig benne vannak abban az időszakban, amikor hosszabb idő kimarad a játékból. Ezért kértem is a játékosoktól, hogy egyszerűsítsük le a játékot és próbáljuk az alapokat, a legeslegegyszerűbbeket, a védekezést előtérbe helyezve, mert abból tudunk mindig mérkőzést nyerni. Hogy hosszabb távon kell-e arra készülni, hogy lesznek ilyen szünetek ebben a szezonban? Ha igen, akkor folyamatosan tanulnunk kell belőle, hogyan tudunk minél gyorsabban visszajönni a játékba, felvenni a ritmust.