Hatot ütöttünk az Acélbikáknak, a gólokat is megnézheted – a meccs utáni szurkolói ankét tartalmát is összefoglaltuk.

Férfi jégkorong, felkészülési találkozó
Ferencváros 6-2 Dunaújvárosi Acélbikák
Harmadok: 1-2, 2-0, 3-0
Gólok: Kulmala, Tóth A., Hegyi, Németh, Karmeniemi, Sági

Nagy K. (Arany)
Sarcia, Kärmeniemi – Tóth A., Nagy G., Németh
Tóth Gergely, Hegyi – Sági, Kulmala, Somogyi
Imre, Boros – Tóth Renátó, Hajós, Tóth Richárd
Bán, Gáspár – Galántai, Roczanov, Tóth Gergő
Kemény

Annak ellenére, hogy csak edzőmeccs volt a tegnapi, igen szép számmal jelentek meg a fradisták, ahogy Fodor Szabolcs megjegyezte a mérkőzés után, ez a létszám Pesterzsébeten valószínűleg telt házat jelentett volna az elmúlt szezonban, a hangpróba pedig jól sikerült. A keretünk „75%-os” volt, mindössze két légiós volt ott a jégen, valamint több próbajátékos is lehetőséget kapott. Pavuk Attila is „kimenőt” kapott, ma házasodik, szerettük volna biztosítani neki, hogy jól nézzen ki. Bár az első két harmad az eredmény szerint szoros volt, igazából ekkor is fölényben játszottunk, ezt pedig végül a gólok számában is érvényesíteni tudtuk.

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

A találkozó után szurkolói ankétra került sor a Tüskecsarnok VIP szektorában, a vezetőedzőnk mellett csapatkapitányunk, Nagy Gergő, valamint Hudák Gábor és Pap Gábor válaszolt a kérdésekre. A játékoskeret kapcsán Foci elmondta, hogy a próbajátékosok kapcsán még nincsenek döntések, igyekeznek megtalálni a helyüket a csapatban, minél több jégidőt adni nekik. Az új igazolások közül a szakmai stáb szerint a hazai játékosokból jól sikerült meríteni. A légiósokra is kitértek: Keaton Ellerby állapota biztató, bár a közösségi oldalán látható fotó korábbi sérülése nyomáról nem szép [komoly vágás- és varratnyomok a térdénél – Peti], a térdszalagjai egyáltalán nem sérültek, szeptember közepére várhatóan formába is lendül, a héten már korcsolyázott. Új igazolásunk, Justin Hodgman szeptemberben érkezik meg. Egy sajnálatos friss információra is fény derült, a legmunkásabb sorunk egyik tagja, Farkas Simon az egyik edzésen Achilles-ín szakadást szenvedett el, a héten meg is műtötték, jól van, de legkorábban 2021 elejére épülhet fel. Mielőbbi jobbulást, Simi!

Nagy Gergő továbbra sem a hangzatos nyilatkozatokra építene, hanem az előző években megszokott lelkiismeretes munkára, ami eddig is hozta az eredményeket, természetesen maguk között vannak kitűzött célok és mindenki úgy gondolja, hogy a „triplázás” nagyot szólna, azon lesznek, hogy ez meg is valósulhasson. A keret összecsiszolódása, miután nincs nagy cserélődés, jól halad, nyilván ilyenkor leginkább az újaknak kell idomulnia a régi csapattagokhoz, de nem lát semmi problémát.

Több kérdés érintette a felkészülési találkozókat és a Kontinentális Kupát is. Az már biztosra vehető, hogy a szlovák extraligás Nyitra otthonába nem utazunk el, miután a szlovákiai szövetség új intézkedéseket hozott. Próbálunk meccseket lekötni, de nem egyszerű, érdeklődtünk az Alba Volánnál is, nem sikerült – utóbbinál jött is a vicces megjegyzés, hogy a miskolci Magyar Kupa döntő után ez nem csoda… A KK kapcsán egy biztos, hogy semmi sem biztos, az IIHF egy monitorozó csoportot is kialakított, ami a résztvevők országainak szabályozásait figyeli, minden folyamatosan változik. Mi nagyon szeretnénk ott lenni, de ha vállalhatatlan anyagi terheket róna a szakosztályra, akkor kénytelenek leszünk visszamondani az indulást a későbbiekben. A héten újabb döntések születtek elvileg, ennek írásos változatát jelenleg is várjuk.

Az előttünk álló szezon kapcsán a Tüskecsarnokról és a bérletekről is érdeklődtek a szurkolók: meddig maradunk, hogyan lehet majd helyet foglalni, mely szektorok lesznek nyitva, lesz-e bérlet? A költözős jó egy hónapig tartott, költöztető cég segítségével „cuccoltunk át” Pesterzsébetről, majd igyekeztünk kicsit fradisítani a környezetet. Arra az időszakra tervez a vezetőség itt, amíg nem készül el a Fradi saját pályája. A helyek megnyitása az elővételes jegyeladások alapján történik majd meg, így lehet a járulékos költségeket jól kezelni (mennyi takarítás szükséges, hány rendezőnek kell jelen lennie, stb…). A bérletek kapcsán egyelőre kivárás van, mert sorsolás sincs, nem tudni, hogy lehetnek-e nézők, stb… A szurkolók felvetették a támogatói bérlet lehetőségét is, vannak, akik megvennék úgy is, hogy nem biztosított a részvételi lehetőség minden meccsen, Hudák Gábor üdvözölte az ötletet, megfontolják majd.

Felmerült még a kérdés a Dózsa elleni Erste Liga elődöntős idegenbeli jegyek visszaváltásának lehetőségéről, erről hamarosan tájékoztatás lesz: vagy a Népligetben vagy a Tüskecsarnokban lesz rá mód a közeljövőben.