A vízilabda szövetség ünnepséget tartott.

Tekintettel arra, hogy a 2019-es esztendőt követően 2020 januárjában rendezték a felejthetetlen budapesti Európa-bajnokságot, a Magyar Vízilabda Szövetség ezt az időszakot követően készült megünnepelni az elmúlt időszak sikereit, ám a világjárvány közbeszólt, így mindezt el kellett halasztani. Most, augusztus 4-én, kedden este a szövetség meghívására azonban összejöttek a vízilabdacsalád legsikeresebb csapatai, tagjai, hogy együtt ünnepeljenek.

Köszöntötték a Märcz Tamás irányította Európa-bajnok férfiválogatottat, a Bíró Attila vezette Eb-bronzérmes női válogatottat, a két Universiade-csapatot, a győztes női, illetve a bronzérmes férficsapatot, az Európa bajnok fiú U15-ös és az Eb-bronzérmes U17-es együttest, valamint a Maccabi Játékokon győztes felnőtt- és juniorválogatottat is.

Vogel Soma: “Igaz, hogy nagyon régen volt az Európa-bajnokság, de nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe a győzelmünk. Talán ez az utolsó vagy inkább utolsó utáni alkalom, hogy közösen megünnepelhetjük az aranyat. Azóta nagyon sok minden történt, de a legfontosabb, hogy a Magyar Kupában végre újra vízilabdázhatunk.

Idősebb fejjel visszaemlékezve eszembe jutnak azok a pillanatok, amikor mi ünnepeltünk, remélem, erre az alkalomra ti is emlékezni fogtok. Vannak ugyanis olyan pillanatok, amikor meg kell állni, amikor ünnepelni kell. Amit ez a vízilabdacsalád véghezvitt, arra joggal lehetünk mind büszkék! Mind a tízezer igazolt sportolónk, a kétezer közreműködőnk és a sokezer szurkolónk, hiszen az ő „Hajrá, Magyarok” buzdításai is benne vannak a sikerekben. Köszönöm mindenkinek a közös munkát, az eredményeket!” – fogalmazott Vári Attila, az MVLSZ elnöke.

MVLSZ, NS, VLV