Férfi kézilabda csapatunk irányítóját, Bognár Alexet kérdezték az utánpótlás válogatott összetartásáról.

Az FTC 19 éves irányítója kulcsszerepet játszott a korosztályos válogatott tavalyi menetelésében, és végül ötödik helyében a szkopjei U19-es világbajnokságon. A koronavírus-járvány a teljes idei programot átírta, erről is beszélgettünk Bognár Alex-szel a szigetszentmiklósi összetartáson.

– Hosszú idő után találkoztatok újra. Milyen volt a hangulat?
– A válogatott csapattársakkal mindig jó találkozni, mert szerintem nagyon jó közösség alakult ki itt az elmúlt egy-két évben, barátságok is formálódtak, szeretjük egymást látni, szóval mindig rendben van a hangulat ezeken az összetartásokon.

– Miről szólt ezt a két nap?
– Hogy kicsit a mester szavával éljek, leporoltuk a dolgokat. Vagyis azokat az elemeket, amiket elkezdtünk vele közösen az elmúlt szűk egy évben, újra felelevenítjük, és próbáljuk átismételgetni őket.

– Júliusban lett volna az Európa-bajnokság, most áttették januárra, de még mindig bizonytalan a helyzet. Hogyan éli ezt meg a csapat?
– Természetesen úgy készülünk, hogy lesz, nem is lehet másképp, és akkor semmi meglepő nem érhet, minket. Ha nem, akkor pedig legfeljebb szomorúak leszünk. Mi mindent megteszünk, reméljük, hogy megtartják.

– Mi lehet a legnagyobb fegyvere ennek a válogatottnak?
– A fő erősségünk, amit már sokszor is hangoztattunk, például a tavalyi világbajnokságon is, hogy küzdeni tudunk. Olyan mérkőzésekből is fel tudunk állni, amelyekben egy külső szemlélő azt érezhetné, hogy már elment. Ezt mindenképpen megtartanánk a jövőben is.

– Jövő nyáron a budapesti U21-es vb-vel zárhatjátok le az utánpótláséveket. Mennyire szerepelt az a torna a csapat látókörében?
– Az a legnagyobb célunk, az utolsó állomás, amikor meg tudjuk mutatni, hogy miért dolgoztunk. Arra készülünk a legeslegjobban, minden nap az forog a szemünk előtt.

Utánpótlássport