A Sahtarral kötött kölcsönszerződés a végéhez közeledik.

Remek szezont fut a Fradinál a Sahtar Donyecktől kölcsönben lévő Olekszandr Zubkov, aki az NB I-ben eddig 9 gólnál és 6 gólpassznál jár, valamint a nemzetközi porondon is csapata egyik leghasznosabb tagja volt, a BL-selejtezőktől kezdve egészen az Európa Liga-csoportkör végéig 1 gól és 6 assziszt volt a mérlege.

Éppen ezért egyáltalán nem volt meglepő, amikor még márciusban megjelentek azok a hírek, hogy a 23 éves szélsőt az olasz élvonalbeli Sampdoria akarja megszerezni, sőt, egyes lapok azt is írták, hogy a két klub már meg is egyezett a 4.5 millió eurós vételárban, így nagyon úgy festett, az FTC-nek a szezon végén le kell mondania róla.

A csakfoci.hu információi szerint mindez azonban egyáltalán nem biztos még: hiába merült fel erősítésként a nemzetközi sajtóban több lehetséges szélső, úgy tudjuk, a kilencedik kerületi klub első számú opciója ugyanis erre a posztra az ukrán játékos megtartása. Ennek érdekében pedig már hónapokkal ezelőtt megkezdték az egyeztetéseket a donyeckiekkel.

Úgy tudjuk, hogy a Sahtar által kért kezdeti, magyar klub számára nem megfizethető magas összeg után már jelentősen közeledtek az álláspontok, igaz, még nem tart ott az alku, amire a zöld-fehérek igent tudnának mondani, így a következő néhány napban, 2-3 hétben intenzíven folytatódnak az egyeztetések róla.

forrás: csakfoci.hu