Csapatkapitányunk nem unatkozik otthon, hiszen két kisfia is rengeteg figyelmet igényel.

Ha valaki, Lovrencsics Gergő nem unatkozik odahaza ezekben a napokban. A Ferencváros védője lengyel felesége és két kisfia — Nathan és Tymon – társaságában tölti a hétköznapokat. Annak idején Lengyelországban ismerte meg párját, és miután remekül elsajátította a nyelvet, egymás között a mai napig lengyelül beszélnek.

De ha közösségben vagyunk, azonnal magyarra váltunk – mondta a Nemzeti Sportnak Lovrencsics Gergő – Ha például a szüleim vannak nálunk, Katarzyna is magyarul beszél, rengeteget fejlődött a nyelvtudása az elmúlt időszakban. A gyerekek az angollal együtt három nyelven tudnak majd biztosan, óriási előny lesz ez nekik.

A két lurkó rengeteg odafigyelést igényel, a futballista azonban bírja erővel. Jól viselik a bezártságot, holott Nathan hároméves, Tymon szeptemberben lesz kettő.

Tisztára olyanok, mint mi az öcsémmel, Balázzsal voltunk annak idején – folytatta – Mi is sokat bunyóztunk egymással… Balázst édesanyám csak rosszpóknak hívta, és most Tymon is hasonló kis rosszaság, a szeme sem áll jól. Nem kell félteni, de nagyon jó testvérek.

Ami a futballt illeti, a Ferencváros a bajnokság szüneteltetése előtt kirobbanó formában futballozott, utolsó mérkőzésén 5-0-ra kiütötte a kiesés elől menekülő Kaposvárt. A zöld-fehérek szinte kikövezett úton haladhatnak a bajnoki cím felé.

El kell fogadnunk, hogy a bajnokság szünetel. Nem érzem akkora gondnak, igyekszünk formában maradni, van annyira erős a csapat, hogy ha újraindul a szezon, visszalépünk erre az útra. Persze nem lesz könnyű, de ezekben a hetekben is mindenki mindent elkövet, hogy formában maradjon, ne veszítsen sokat az erejéből. Magam arra készülök, hogy folytatódik a bajnokság, ha nem így tennék, mentálisan bajba kerülnék.

A 31 esztendős játékos az a típusú hátvéd, aki szinte minden támadáshoz felzárkózik, és a kapu elé is odaér. Ezért is furcsa a statisztika, mely szerint az idényben egyetlen bajnokin sem talált a kapuba.

Egyáltalán nem zavar – így a játékos – Az elmúlt idényekben is egyet-kettőt, jó esetben hármat szereztem, most még nem sikerült. Szergej Rebrov vezetőedzővel remek a kapcsolatunk, nem azt várja el tőlem, hogy gólokat rúgjak, az a legfontosabb, hogy a védőfeladatom lássam el jól. Amikor az Európa Ligában meneteltünk, előfordult, hogy ő szólt a kispadról, most már inkább maradjak hátul, ne erőltessem a támadásokat, hiszen tudta, néhány nap és újabb mérkőzés vár ránk. Előre gondolkodott.

Lovrencsics Gergő immár három és fél éve futballozik jobb oldali védőként, ahogyan fogalmazott, megszokta, sőt, meg is szerette ezt a posztot. Olyannyira megszokta pozícióját, hogy jó ideje a válogatottban is alapembernek számít. A napokban Marco Rossi szövetségi kapitány kereste telefonon, érdeklődött a hogyléte felől, mindenki rendben van-e a családjában, illetve hogyan tartja magát formában.